To je to što me zanima!

CIA već godinama hakira vaše routere i imaju niz načina za to

Osim hakera i CIA je razvijala alate koji su im omogućavali da preko routera prate određene mete i stranice po kojima surfaju, navodi WikiLeaks u novom izvještaju
Vidi originalni članak

Routeri u našim domovima i uredima stoje skriveni iza televizora ili tegle cvijeća kako ih ne bi vidjeli, ali upravo su oni atraktivna meta za hakere, a kako se čini i američke CIA-e. Najnoviji izvještaj koji je objavio WikiLeaks navodi kako je CIA godinama razvijala alate koji su im omogućavali upravo upadanje u routere građana i praćenje aktivnosti. 

Jedan od tih alata bio je program Cherry Blossom, koji je koristio softver routera kako bi ga pretvorio u alat za nadzor. Preko njega su agenti mogli pratiti internetski promet, lozinke ili čak preusmjeriti svoju metu na određenu stranicu. 

Isto tako se navodi da su do 2012. razvili alate za 25 različitih uređaja 10 velikih proizvođača, poput Asusa, Belkina, D-Linka, Linksysa i Netgeara. Kako je dokument pratio stanje do 2012., nije poznato što su razvili u prethodnih pet godina, kao i koliko je bila raširena njegova primjena, prenosi Verge.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Handyman Split 21.06.2017.

    Dabogda me svaki dan hakirali,ako može ikako i da mi obrišu minus na tekućem računu

  • Karamazov 18.06.2017.

    pa CIA ima 9 programa unutar microsoft windowsa koji ima isporucuju sva vasa djelovanja na racunala... windows je obicno smece od operativnog sustava, pun bugova, kompliciran, placa se, spiunira korisnika, a o nesigurnost ne treba ni pricat, itd. itd, onaj tko koristi windows bez nekog boljeg razloga (npr. da mu za posao treba neki program sto ne podrzava linux) ima gadnih problema s glavom, a nazalost takvih je 99%ljudi

  • PATRICIA 17.06.2017.

    To se zna vec vise godina,nije novost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare