To je to što me zanima!

Crni Mjesec stiže večeras: No treba li strahovati zbog njega?

Naziv 'crni Mjesec' kod nekog može potaknuti strah da se nešto čudno događa s Mjesecom, no astronomi kažu da je s Mjesecom sve u redu i da se ovo događa svakih par godina
Vidi originalni članak

Na noćnom nebu večeras će biti 'crni Mjesec', no ne trebate strahovati od izlaska vukodlaka ili drugih noćnih nomani. Naime, radi se o relativno rijetkoj pojavi koju tako nazivaju zaljubljenci u nebeske fenomene, a označava pojavu drugog mladog Mjeseca u istom mjesecu. 

Mlađak se obično javlja jednom mjesečno, no ovaj fenomen može se pojaviti kad su mlađak ili pun Mjesec prvog u mjesecu, osim u veljači. Ovo se u pravilu ponavlja svakih nekoliko godina, a osim po intrigatnom nazivu, ovaj fenomen nije ništa drugačiji od drugog mladog Mjeseca. Astronomi kažu da osim kulturološke vrijednosti nema nikakvog znanstvenog značaja, odnosno kao plavi ili krvavi Mjesec tehnički nisu astronomski pojmovi. 

Zaljubljenici u nebeske pojave ovakvim imenima često lakše opisuju ono što vide, a nekad se ti nazivi i zadrže, pa je tako i sa crnim Mjesecom koji, mora se priznati, zvuči puno opakije od drugog mlađaka u Mjesecu. Tako da ne treba brinuti od neke apokalispe, a mnogi će i ostati razočarani jer neće imati bogzna što za vidjeti. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Blackstarxx 30.09.2016.

    Šteta što će biti oblačno.

  • 30.09.2016.

    Supač,. naložit ćemo vatricu i skakutati oko nje prizivajući duhove

  • homuslupetuss 30.09.2016.

    strah me da bude oblačno pa nebudem ništa vidio

Komentiraj...
Vidi sve komentare