To je to što me zanima!

Crossoveri su u modi: Povoljni Kadjar stigao je u Hrvatsku

Inspiracija za novi Kadjar bio je Nissan Qashqai s kojim dijeli platformu pogon i motore. Jasne su i velike sličnosti u dizajnu. Osnovni Kadjar stoji 149.900 kuna
Vidi originalni članak

Srodnost s Qashqaijem novi Kadjar ne može sakriti, no usporedba s uvjerljivo najpopularnijim automobilom u klasi može samo biti plus za Renault. Osim na Qashqai, Kadjar dizajnom nalikuje na aktualni Clio, dok su u unutrašnjosti vidljivi elementi koji su inspirirani novim Espaceom. Kadjar je dugačak gotovo 4,5 metara  i u unutrašnjosti prilično prostran. Isto vrijedi i za prtljažnik, u koji stanu 472 litre. 

U vožnji je Kadjar vrlo udoban, što zbog komfornog ovjesa, što zbog vrhunskih sjedala. Komfor povećavaju i nove tehnologije poput sustava automatskog parkiranja, automatskog kočenja u nuždi, prepoznavanja prometnih znakova. Tu su i luksuzni detalji poput Bose audiosustava. Naravno sve ovo dio je bogatijih paketa opreme ili dolazi uz doplatu. Kadjar motore i pogon dijeli s Qashqaijem, stoga su svi agregati već dobro poznati. U ponudi su jedan benzinac i dva dizelaša. Benzinski motor s turbo punjačem razvija 130 KS, no kupci će vjerojatno mnogo radije birati osnovni 1.5 dCi sa 110 KS ili dizelski top model  sa 130 KS. Ovaj posljednji motor ujedno je jedini agregat koji je moguće dobiti u kombinaciji s pogonom na sve kotače, no osnovna cijena takvog modela od 224.000 kuna nije baš za svačiji džep. 

Pogon na sve kotače je također preuzet od Nissana te nudi tri načina rada. Ipak, mnogo više kupaca trebali bi privući jeftiniji modeli koji imaju pogon na prednje kotače. Takav Kadjar s benzinskim motorom i osnovnim paketom opreme stoji 149.900 kuna. Osnovni dizelski model stoji 167.900 kuna. Prodaja novoga Renault Kadjara u Hrvatskoj počinje danas.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • morenocro 16.06.2015.

    ne želim komentirati auto,no nazvali su ga kao nekog turskog pašu ili nešto slično,KADJAR???!! Odvratno!

  • kmarus 16.06.2015.

    Sad će neki komentirat " pa kupiš golfa za te novce " ....

  • Duro 15.06.2015.

    Kojih li glupih komentara o usporedbi s Daciom. To sto netko radi jeftini model za svaciji dzep a pored toga luksuzni i skupi ne znaci nista lose. Dapace. Inace, Dacia je za novce koje kosta daleko najbolji automobil na trzistu a Kadjur je u klasi njemaca koji su daleko skuplji. Treba samo ne robovati glupim predrasudama o njemackoj kvaliteti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare