To je to što me zanima!

Čudni signali došli do Zemlje: 'Emitiraju iz daleke galaksije'

Ono što je stručnjacima osobito privuklo pozornost je neobičan ponavljajući signal koji dolazi iz istog izvora udaljenog 1,5 milijardi svjetlosnih godina od nas
Vidi originalni članak

Astronomi su objavili detalje o misterioznim signalima iz udaljene galaksije koje je uspio "uloviti" teleskop u Kanadi. Priroda i porijeklo radijskih valova koji stižu do nas zasad nisu poznati. 

Ono što je stručnjacima osobito privuklo pozornost je neobičan ponavljajući signal koji dolazi iz istog izvora udaljenog 1,5 milijardi svjetlosnih godina od nas, piše BBC

- Možda toga ima još, usredotočimo li se na daljnje proučavanje signala i pojačamo li kapacitete naše opreme, možda ćemo složiti ovu neobičnu svemirsku slagalicu, rekla ja kanadska astrofizičarka Ingrid Stairs.

Što dovodi neobične signale do naših teleskopa zasad nije posve jasno, a o tome postoji puno teorija. Neki smatraju da je riječ o zvijezdama koje emitiraju magnetsko polje, neki drže da signale šalju zvijezde kad se spajaju dok, naravno, neki misle da je riječ o signalima s izvanzemaljskih svemirskih brodova. 

Idi na 24sata

Komentari 151

  • Jedan_dečko 10.01.2019.

    da baš....

  • nikolce 10.01.2019.

    Pa to i nije bas tako daleko.Dobro se ipak cuje.O znanstvenici ,kako sam vam zahvalan na tome.Morat cu na pregled usiju pa da i ja malo prisluskujem.

  • Optimus 10.01.2019.

    Možda nas mali zeleni dolaze spasiti od plavog kradezea?

Komentiraj...
Vidi sve komentare