To je to što me zanima!

Curici (2) namjerno stavio ping pong lopticu u tijelo

Mackenzie Argaet rodila se s bolesnom jetrom. Našli su joj novu, ali od odraslog muškarca koja je bila prevelika za njeno tijelo. Spasila ju je loptica
Vidi originalni članak

Ping pong loptica od samo 10-ak kuna spasila je život 2-godišnje Mackenzie Argaet iz Australije. Djevojčica se rodila s poremećajem zbog kojeg joj je odumrla jetra te su joj liječnici transplantirali dio jetre odraslog muškarca. Međutim, tako velik organ pritiskao je ostale organe i arterije te je liječnik Albert Shun upravo pomoću obične loptice uspio stvoriti barijeru između novog organa i ostalih. Djevojčica će lopticu u tijelu nositi do kraja života. Njeni roditelji, Letice i Guy, bili su šokirani, ali kad su vidjeli kako se Mackenzie dobro oporavlja, odahnuli su.
- Nisam mogla vjerovati kad nam je liječnik nakon operacije rekao što je napravio. On je čudotvorac - kaže majka. Dodaje da je njena kći sada mnogo sretnija, igra se s bratom i uči voziti bicikl. Liječnik Shun iz sydneyske dječje bolnice Westmead kaže kako će jetra vremenom narasti oko loptice, ali neće izazvati nikakve infekcije.
- Ping pong loptica bila je savršeno rješenje. Neće istrunuti, neće se inficirati, a i jeftina je - kaže liječnik. Za vrijeme transplantacije pokušao je spužvom odvojiti jetru od vena, što mu nikako nije uspijevalo. Nazvao je suprugu iz bolnice i rekao joj da mu hitno ode kupiti loptice za stolni tenis.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • svi_smo_doma 25.09.2008.

    Novinari - pazite malo na naslovljavanje tesktova. Prema naslovu ispada da je tekst iz domene crne kronike, a kad tamo - čovjek spasio život!

  • šišmiščić 24.09.2008.

    eto on sigurno nije svoju diplomu kupio

  • beskoristan 24.09.2008.

    I onda je svizac zamotao čokoladu u omot...

Komentiraj...
Vidi sve komentare