To je to što me zanima!

Cyber katastrofa: Internet će u 2017. pasti na jedan cijeli dan

Stručnjak iz sigurnosne tvrtke LogRythm predviđa da će hakeri u 2017. otići još dalje u napadima što će dovesti do pada cijelog interneta, ali i da će problem s lažnim vijestima još više rasti
Vidi originalni članak

Internet će u 2017. potpuno pasti na jedan dan, predviđaju stručnjaci iz sigurnosne tvrtke LogRythm. Među raznim crnim prognozama, ovo je ona koja izgleda kao nešto za što bi mogli biti krivi isključivo ljudi, a James Carder iz LogRythma za Business Insider je pojasnio da se neće raditi o problemu koji će nam usporiti slanje selfija. 

- Veliki udarac vidjet ćemo negdje i nekad u 2017. godini, a ako padne internet, potonut će i financijska tržišta - rekao je Carder. Pojasnio je i da su svi znakovi bili tu tijekom ove godine te napominje da smo vidjeli masovine DDoS napade koji su srušili stranice poput Twittera i Spotifyja na nekoliko sati. A to su bili samo testovi. 

- Ako možeš dokazati da možeš srušiti ogromne stranice i veliki dio američkog interneta na par sati, onda 24 sata isključenja i nije toliko kompliciranije - navodi Carder. 

Predviđa i da će problem s lažnim vijestima još rasti te da će hakeri napadati velike medijske kuće poput CNN-a ili Foxa. Pojasnio je kako će medijski divovi na lažne vijesti odgovoriti nekim sustavima kontrole koji će biti pretjerani, a da će hakeri, u ime slobode govora, odgovoriti velikim napadima. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • montello 26.12.2016.

    uhhhhhhhhhh katastrofa

  • AnonymAnus 26.12.2016.

    Prvo padaju portali, budite spremni

  • GlobalHawk 26.12.2016.

    Net je ipak i dalje vojna mreža. Nemoguće ga je oboriti. Postoje osigurači u njemu koji to spriječavaju. Možeš jedino pogasiti neke siteove i neke ljude ali cijeli net oboriti - za to trebaš znati malko više. Čak i od mene.. :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare