To je to što me zanima!

Daleko smo dogurali: Ovo je bila virtualna stvarnost 1990.

Iako su današnji uređaji za virtualnu stvarnost drastično napredovali, sam izgled i nije toliko drugačiji. No, sada tek stiže vrijeme kada će oni postati široko popularni
Vidi originalni članak

Zahvaljujući HTC Viveu, PlayStationu VR-u, Oculusu i nizu drugih uređaja, virtualna stvarnost je ove godine doživjela pravi procvat. Uređaji su sve kvalitetniji, uživljavanje u digitalne svjetove je neopisivo, a mogućnosti koje donose sljedeće godine teško je predvidjeti. No, virtualna stvarnost je pojam koji je prisutan već nekoliko desetljeća, a ovaj prilog iz 1990. pokazuje kako je ova tehnologija tada izgledala. 

Japanska televizija NHK u svojoj emisiji Today's Japan prikazala je uređaj i način na koji radi, a ono što je zanimljivo koliko se malo današnji uređaji razlikuju od ovog iz 1990. godine. Barem s vanjske strane. U unutrašnjosti je potpuno drugačija stvar. Ove su naočale bile teške 2,5 kilograma i stajale su 9400 dolara, a uz njih se mogla koristiti i posebna rukavica koja je omogućila upravljanje predmetima u virtualnom svijetu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 🦋reti🦋 30.12.2022.

    @MIA🥧, ovdje sam. 😉

  • napoleonov sin 16.11.2016.

    bilo i prošlo

Komentiraj...
Vidi sve komentare