To je to što me zanima!

Dan za volanom svih modela: Jaguar prebacuje u višu brzinu

Jaguar se odlučio ozbiljnije pozabaviti hrvatskim tržištem. Dobili su novog zastupnika, grade prodajni centar i žele uzeti veći dio tržišnog kolača
Vidi originalni članak

Jaguarov The art of performance tour u sklopu kojeg se moglo isprobati četiri modela ove marke posjetio je Hrvatsku, a to je bio i dobar povod za upoznavanje sa svim novostima koje su se vezano uz Jaguar dogodile posljednjih mjeseci.

Naime, britanski proizvođač je zajedno s Land Roverom dobio novog zastupnika za Hrvatsku koji ima mnogo ozbiljnije planove. Tvrtka Wallis Adria dio je mađarske Wallis grupacije čiji godišnji prihodi prelaze 460 milijuna, stoga ne treba sumnjati u njihove namjere. Na zagrebačkom Jankomiru trebao bi već za godinu dana niknuti novi impresivni prodajno-servisni centar, a planira se osvojiti oko 10% premium tržišta što bi značilo i 10 puta bolju prodaju nego do sada.

Glavni aduti za ostvarenje tog plana su naravno automobili. Među njima su najbolji dojam ostavili novi SUV F-Pace i limuzina srednje klase XE. Novi F-pace je SUV srednje klase koji je tek nedavno stigao na tržište. U ponudi su dizelske izvedbe sa 180 i 300 KS te benzinci s 340 i 380 KS, a pogon na sve kotače serijski je na svim izvedbama osim kod najslabijeg dizela. Limuzina XE je na našem tržištu prisutna od prošle godine. Automobil srednje klase koji bi trebao konkurirati Audiju A4 ili BMW-u serije 3 dolazi u kombinaciji s dizelašima od 163 i 180 ili benzincima s 200, 240 ili 340 KS. Automobil se nudi sa stražnjim pogonom  ili pogonom na sve kotače uz ručni ili automatski mjenjač s osam brzina. Ostatak ponude Jaguara čini veliki XF, sportski F-Type i vrh ponude impresivni XJ koji konkurira modelima poput S-klase. Sportski F-Type dolazi u coupe ili kabrio izvedbi, a njegov top model ima impresivnih 575 KS.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 13.07.2016.

    Bio pošto je u mom gradu i sjedio u više modela i prvi dojam je "ništa specijalno" moje mišljenje je da bilo koji bmw sa malo više opreme djeluje dosta bolje od predstavljenih jaguara

  • franz beckenbauer 13.07.2016.

    Ispravka....indijaca...jos gore.

  • franz beckenbauer 13.07.2016.

    Kad znam ko mu je vlasnik (kinez) ne vrijedi ni 1/3 tih para.

Komentiraj...
Vidi sve komentare