To je to što me zanima!

Diljem Amerike počela je spektakularna pomrčina Sunca

Vjeruje se kako će ova pomrčina biti najdokumentiranija u povijesti, a uz ogroman interes, mnogi gradići se pripremaju za pomrčinu kao da očekuju prirodnu katastrofu
Vidi originalni članak

Ovo je prvi put od 1918. da će potpunu pomrčinu vidjeti Amerikanci na obje obale, a u djelomičnoj pomrčini uživat će sjever kontinenta te sjeverni dio Južne Amerike.

U pomrčini je uživala i obitelj predsjednika Trumpa. Dodalad, Melania i Baron pomrčinu su gledali s balkona Bijele kuće, a Trump je u jednom trenutku podigao pogled bez zaštitnih naočala.

POGLEDAJTE GALERIJU:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vjeruje se kako će ova pomrčina biti najdokumentiranija u povijesti, a uz ogroman interes, mnogi gradići se pripremaju za pomrčinu kao da očekuju prirodnu katastrofu. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

- Pomrčina u najvećoj mjeri obilazi velike gradove i imate puno malih mjesta, a mnoga od njih nemaju hotele. Njih će preplaviti ljudi - rekla je Angela Specks iz Američkog astronomskog društva za BBC. Mnogi Amerikanci čekat će do zadnjeg trena da odluče gdje će uživo uperiti pogled prema nebu, kako bi imali pogled neometan oblacima, a trenutno su najbolji izgledi za Madras u Oregonu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • gologuzi 21.08.2017.

    Preko 70 dana nema kise I ono jutros sve oblacno,pa gdje bas danas

  • tigric@77 21.08.2017.

    mrak :)))

  • _Varešak_ 21.08.2017.

    Šteta što i mi to ne možemo vidjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare