To je to što me zanima!

Dječak (10) hakirao Instagram, Fejs mu platio malo bogatstvo

Finac Jani (10) postao je najmlađi dobitnik nagrade koju Facebook isplaćuje za otkrivanje bugova. Dječak je početkom godine hakirao Instagram i otkrio opasni bug
Vidi originalni članak

Iako još nije dovoljno star da bi uopće imao profil na Facebooku, maleni Finac Jani (10) postao je najmlađi dobitnik nagrade koju Facebook isplaćuje hakerima.

Jani je još ranije ove godine hakirao Instagram, odnosno otkrio je propust koji mu je omogućio da obriše bilo koji pisani sadržaj na ovom servisu za dijeljenje fotografija. Za finski Iltalehti rekao je kako bi na taj način mogao obrisati svakoga, pa čak i Justina Biebera. 

Mali sigurnosni stručnjak mailom je poslao svoje otkriće Facebooku i potvrdio svoj izvještaj tako što je obrisao komentar na testnom računu, potvrdili su iz Facebooka za Forbes. Bug je uklonjen u veljači, kad su sa 10.000 dolara nagradili dječaka čije prezime roditelji nisu htjeli objaviti.

Nagradu će iskoristiti kako bi si kupio novi bicikl, opremu za nogomet i nova računala za svoju braću. Svojim hakiranjem svrgnuo je 13-godišnjaka na listi najmlađih osvajača Facebookovih nagrada za otkrivanje bugova.  Facebook je inače tijekom proteklih pet godina dodijelio više od 4,3 milijuna dolara za otkrivanje bugova. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • montello 05.05.2016.

    mali 10 godina a haker

  • --- DAVOR --- 05.05.2016.

    Ma budući rekorder po mladosti će bit fetus nakon što njegova mama stavi mob na vibro i bude malo nestašna pa joj sklizne mob di nebi trebo, mali će iskoristit priliku i pokazat svoje sposobnosti. Hakirat će Obamine šifre za nuklearni napad i poslat ih Putinu :)))

  • zahira45 04.05.2016.

    Ih, majke ti...a ja i ne znam šta je bug! :)))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare