To je to što me zanima!

Dodatak za telefon pretvorit će kameru u kontroler za igrice

Elastični dodatak koji se stavlja na kameru ima malene markere koje kamera vidi i tako mijenja smjer ili obavlja druge funkcije u igrama, ili pri pretraživanju karata
Vidi originalni članak

Japanski znanstvenici napravili su maleni uređaj koji se postavlja na kameru pametnog telefona i zajedno pretvara u kontroler. Sustav na kojem još rade prilično je jednostavan, a radi se o tome da su s unutarnje strane elastičnog kontrolera markeri koje detektira kamera. Kako se kontroler pomiče, kamera prepoznaje razne smjerove. Ovime bi se igre mogle igrati bez da se zakloni dio ekrana ili da se ekran zamasti. Osjetljivost kontrolera ovisi i o rezoluciji kamere, piše Diginfo.tv.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • deyooo13 02.04.2012.

    a šta da igram s ovim, tetris? ... i da li je previđen scenarij kao kod standardnih kontrolera, kad ga opizdim u zid, bacim kroz balkon i onda pokupim, a on još uvijek radi?

  • BubniPortal 01.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • intelektualni propuh 01.04.2012.

    Nesto vrlo slicno samo se montira na ekran sam kupio preko jebaja prije pola godine....nista novo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare