To je to što me zanima!

Dronovi jurili dvoranom: Ako treba, lete i do 120 km na sat

U subotu su bile samo kvalifikacije, i vozači su rekli kako će pravu akciju moći vidjeti tek u nedjelju, kada će sigurno puno više riskirati da bi došli do pobjede
Vidi originalni članak

Ovo je prva utrka ovog tipa, rekao nam je Tomislav Horvat, organizator utrke dronova na festivalu Brawe New World. Bitno je naglasiti da je ovo zapravo tek druga utrka dronova u Hrvatskoj, ali je ipak prva koja se odvija u zatvorenom prostoru.

Osim toga posebno je to što se na televizorima u gledalištu može vidjeti i ono što inače samo vozači vide, prijenos s dronove kamere. Vozači su nam rekli da dronovi lete oko 120 kilometara na sat, ali da će sada sigurno sporije voziti. Kaže kako su sudari dronova tijekom utrka normalni te su zato i rađeni od karbonskih vlakana kako bi šteta pri udarcu u velikim brzinama bila minimalna.

Tomislav je rekao kako u Hrvatskoj ima svega dvadesetak “pilota” dronova, ali ta im brojka nije bitna jer osvajaju visoke pozicije na natjecanjima u regiji.

U subotu su bile samo kvalifikacije, i vozači su rekli kako će pravu akciju moći vidjeti tek u nedjelju, kada će sigurno puno više riskirati da bi došli do pobjede.

Osim same utrke dronova, bilo je mnoštvo štandova s modernim kreativnim tehnologijama poput 3D printera, gitara koje sviraju same, robota, radionica za male i raznih drugih stvari koje su naši mladi inovatori osmislil     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • x00x 07.05.2017.

    A gdje???

Komentiraj...
Vidi sve komentare