To je to što me zanima!

Chromebit pretvara televizor u Chrome PC za manje od 100 $

Chromebook obitelj raste: Google je uz nova Chromebook računala predstavio i Chromebit, maleni HDMI uređaj koji skriva cijelo računalo s Chromeovim OS-om
Vidi originalni članak

Googleov Chromebit maleni je dongle koji izgleda poput većeg USB sticka i spaja se u HDMI ulaz televizora. No, za razliku od mnogih, izgledom sličnih, streaming uređaja, ovo je potpuno računalo koje se za manje od 100 dolara spaja s televizorima.

Koncept je sličan Intelovu HDMI uređaju koji dolazi s Windowsima, a već neko vrijeme se prodaju i Android uređaji u HDMI stickovima.

Za izradu Chromebita je zaslužan Asus i dolazi s Rockchip 3288 ARM Cortex-A17 procesorom, 2GB RAM-a, Mali 760 grafičkim čipom, te 16GB interne memorije. Tu je i jedan USB ulaz, a za bežične veze dostupni su Bluetooth 4.0 i Wi-Fi 802.11ac.

Iz Googlea kažu da će biti iznimno koristan za škole ili tvrtke, a može se očekivati i cijeli niz Chromebit uređaja drugih tvrtki.

Uz njega su predstavili i nove Chromebook uređaje, među kojima je i Asusov Chromebook Flip. Tanak je samo 15 mm i dolazi s tipkovnicom i ekranom osjetljivim na dodir. U prodaju će tijekom proljeća po cijeni od 250 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • hende007 02.04.2015.

    Ako uzmemo u obzir da ovo nije nešto novo, ništa revolucionarno, ali zgodna 'stvarčica'.

  • CptNemo 01.04.2015.

    al to odavno imamo već na Androidu..i košta manje od 80 dolara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare