To je to što me zanima!

EU razmatra plan da brzinu na autocesti ograniče na 115 km/h

Zamisao je da se u vozila ugradi limitator brzine, a odluka o tome hoće li se dalje krenuti u realizaciju ovog projekta očekuje se sljedeće godine, javlja Russia Today
Vidi originalni članak

Europska komisija razmatra plan po kojem bi se u nove i stare automobile u svih 28 zemalja članica ugradili limitatori brzine. Zamisao je da uređaj usporava vozila čim počne voziti brže od 115 km/h, piše Russia Today.

Cilj cijele ideje je povećati sigurnost na autocestama, a odluka o tome hoće li se dalje krenuti u realizaciju ovog projekta očekuje se sljedeće godine. No, RT piše kako vjerojatno neće doživjeti odobravanje, osobito među njemačkim vozačima. Proizvođači pak sumnjaju da će ovo biti učinkovita mjera u jamčenju veće sigurnosti na cestama. Achim Schneider iz Porschea kaže da statistike pokazuju da broj mrtvih prevladava na manjim cestama, koje već imaju ograničene brzine. Analitičari pak misle da će EU teško uvjeriti Nijemce da bi njihova brzina na autocestama trebala biti u rukama Bruxellesa. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • orco 03.12.2013.

    Sve mi se čini da nas sustavno stavljaju na lajnu, svake godine nešto malo i nakon 20-30 godina ćemo se probuditi u okovima a "korporacije iz SF filmova " će nam reći kad smijemo prdnuti.

  • 03.12.2013.

    Kakvih sve glupih ideja ima,pa čemu svi ti bijesni auti,čemu!!??? Toliko su auti tehnološki napredni i sigurniji,da umjesto da dignu još nekih 20 km oni još spuštaju!Na kraju krajeva ta ograničenja su postavljen već 50 godina,a auti su sve sigurniji i sigurniji!Svaka čast švabama šta imaju i ne odustaju od toga da je po njihovim autoputovima brzina neograničena!(na nekim mjestima)

  • user_125142 03.12.2013.

    bit ce mo mi ko kremenko nece biti motora pod se izgruzi i nogoma koliko mozes

Komentiraj...
Vidi sve komentare