To je to što me zanima!

Facebook će besplatni internet u dio Afrike slati preko satelita

Facebookov projekt internet.org u Africi ide dalje u suradnji s Eutelsatom. S njima će lansirati satelit preko kojeg će dijelovi Afrike dobiti besplatni pristup internetu
Vidi originalni članak

Facebook će zajedno s francuskim Eutelsatom od sljedeće godine preko satelita slati besplatnu internetsku vezu u Subsaharsku Afriku. Kroz inicijativu internet.org, Facebook besplatno nudi pristup brojnim servisnim informacijama poput vremenske prognoze, vijesti, zadravstvenih usluga, ali i naravno Facebooka. No, brojni ljudi na tom području ovise o fiksnim i mobilnim linijama koje znaju biti prilično slabo pokrivene.

Facebook i Eutelsat će tako koristiti sav kapacitet satelita AMOS-6 koji bi trebao biti lansiran krajem ove godine. Preko njega će telefoni moći primati signal u dijelovma zapadne, istočne i južne Afrike. Signal će tako stići u 14 zemalja. 


Idi na 24sata

Komentari 14

  • GoaSpiritOfLove 06.10.2015.

    Big Brother is coming to Africa.....Bas bi bilo lijepo znati sto bi na to sve rekao jedini legalni serijski ubojica Bill Gates kojem je Africa Relaxing time killing field

  • čovječanstvo 05.10.2015.

    Ožalošćen sam što projekt nije dobio portal 24 sata.

  • Glas razuma i mudrosti 05.10.2015.

    Umjesto što daju internet bogatom djelu u Africi Obala Bjelokosti,Nigerija i sl... bolje da daju besplatnu hranu siromašnim u drugim dijelovima tog kontineta pa i siromašnim u navedenim državama,aha zaboravio sam nemaju toliko novaca da nahrane toliko ljudi,internet je luksuz za njih,taj njihov besplatni internet će koristit šačica ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare