To je to što me zanima!

Facebook je spremniji zaštititi izbore, ali 'ne mogu sve sami'

U velikom tekstu Mark Zuckerberg navodi što su poduzeli kako bi spriječili uplitanje u izborni proces, ali i da neće moći sve raditi sami, već da će trebati pomoć država, tehnoloških kompanija i medija
Vidi originalni članak

Uoči novih izbora za američki Kongres, šef Facebooka Mark Zuckerberg objavio je veliki tekst u kojem uvjerava da je Facebook bolje pripremljen na zaštitu izbora od stranog utjecaja, iako je bivši šef sigurnosti Alex Stamos rekao prije desetak dana kako je prekasno da se ovogodišnji izbori zaštite. 

Zuckerberg u svom eseju navodi što su sve poduzeli kako bi spriječili uplitanje u izborni proces, pa tako navodi identificiranje i uklanjanje lažnih profila, transparentnije prikazivanje podataka o oglasima i oglašivačima te zahtjev da se politički oglašivači verificiraju identitetom i lokacijom, prenosi Cnet.

Spomenuo je kako su naučili puno od 2016. godine i optužbi da su ruski hakeri imali ulogu u pobjedi Donalda Trumpa. Nigdje se ne ispričava za skandale koji su potresli Facebook i politički svijet, ali navodi da se neće moći boriti sami, već će uvijek trebati pomoć država, drugih tehnoloških kompanija i medija. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dopizdilomi 15.09.2018.

    Pa tko je tu lud. Žale se na kompjutere i zaštitu sistema a prebrojavanje glasova ovisi urezu na kartončiću.

  • Delboy_T 13.09.2018.

    I onda kad se sjetis da su ovi libtardi koji kmece vec 2 godine prije izbora non stop laprdali o tome da republikanci moraju prihvatiti izborni rezultat kakav god bude... :)))

  • 13.09.2018.

    facebook zna sve o svakome to nije dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare