To je to što me zanima!

Facebook pod napadom: Tvrde da su namjerno skrivali vijesti

Na navode da su gušili vijesti koje bi bile zanimljive konzervativnom dijelu publike iz Facebooka kažu da pravila koja imaju ne dozvoljavaju gušenje političkih stajališta
Vidi originalni članak

Facebookovi ljudi često su namjerno skrivali konzervativne političke vijesti iz svojih lista popularnog sadržaja, objavio je Gizmodo u ponedjeljak u svom tekstu koji je izazvao gomilu reakcija. Neimenovani bivši radnik rekao je kako su 'rutinski gušili vijesti koje bi bile zanimljive konzervativnom dijelu publike', dok su umjetno dodavali druge priče na listu popularnih priča. 

Iz Facebooka su za Reuters rekli kako imaju rigorozna pravila kako bi zadržali neutralnost i da ta pravila ne brane niti jednom izdavaču da se pojavi među popularnim pričama. Iz Facebooka nisu direktno odgovorili na te tvrdnje, ali su rekli kako pravila koja imaju ne dozvoljavaju gušenje političkih stajališta. 

- Jednako tako ne dozvoljava se favoriziranje određenog gledišta na štetu drugog ili nekog medija prije nekog drugog - rekli su iz Facebooka. Tom Stocky iz Facebooka napisao je u svom postu pak da ozbiljno shvaćaju sve optužbe, ali da nisu našli dokaza koji bi potvrdili te anonimne pritužbe. Također je dodao da ono što se tvrdi tehnički nije izvedivo. 

Ovaj izvještaj je izazvao i gomilu reakciju novinara i komentatora koji su kritizirali navodnu pristranost Facebooka.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • SHRF 10.05.2016.

    Vraga nemaju, Zuckeberg se nalazio sa Merkelicom još prošle godine kako bi se gušili postovi negativni prema izbjeglicama (imigrantima) za Njemačku populaciju.

  • kanader 10.05.2016.

    Što je to Faceboock? Zadnji sam koji će to imati. Glucpost. Kaže kolega komentiraj slike što stavio od ribolova. Pa nazovem ga za 1000min za 1 kn i pričamo.

  • Nik Dubrovnik 10.05.2016.

    otkad nemam fejs društveni život mi se potpuno promijenio, a i krov mi više ne prokisnjava

Komentiraj...
Vidi sve komentare