To je to što me zanima!

Facebook pretekao Google kao najposjećeniji site 2010.

Nakon Velike Britanije, Facebook je i u SAD-u bio najposjećeniji site 2010. godine, a prema predviđanjima očekuje se prvo mjesto i po broju pregledanih stranica
Vidi originalni članak

Nakon dvije godine internetske dominacije, Google nije više najposjećeniji website godine. Facebook je od siječnja do studenog 2010. primio 8,9 posto svih američkih posjeta dok je Google na drugom mjestu sa 7,2 posto svih posjeta, prema online mjerenju servisa Experian Hitwise. Google je bio najposjećeniji site u SAD-u 2008. i 2009. dok je godinu ranije to bio MySpace. Protekle 2010. MySpace zauzeo je sedmo mjesto. No ukoliko se uzmu u obzir svi Googleovi siteovi, uključujući YouTube, mail, news i ostale on je i dalje ipak najposjećeniji, s 9,9 posto svih američkih posjeta. 

Protekla 2010. bila je velika godina za Facebook. Okupio je na svom siteu više od pola milijarde korisnika, Mark Zuckerberg proglašen je osobom godine prema izboru Timea, a snimljen je i film o njemu i samom osnutku mreže. Nakon samo šest godina postojanja, site, koji je osnovan kao platforma za razmjenu studentskih fotografija, postao je svemir sam za sebe. Na sam Božić, pretekao je Google kao najposjećeniji site i u Velikoj Britaniji. Prema ComScoreu, drugoj tvrtki koja se bavi računanjem web traffica, Facebook bi mogao preteći Google po prvi put i po broju pregledanih stranica.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • crazy-girl87 03.01.2011.

    je.bo vas više fejs..pomoću njega moš upoznat puno ljudi ali i varat na veliko..ma bljak

  • user_60514 03.01.2011.

    ja ne volim face, pa mi ovo baš glupo zvuci

  • ćuki-Sokolovac 02.01.2011.

    Evo da se i ja nadovežem u vezi preglednika za 24 sata,ovo šta sad imamo je katastrofa,bilo bi dobro da vrate onaj preglednik u slikama,bio je koliko ja znam najbolji preglednik,a ovaj sad da moram ocijenit dao bi mu -00000!!! Vratite sajt vijesti u slikama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare