To je to što me zanima!

Optužio Fejs da pamte sve što pišete, čak i ako niste objavili

Irski savjetnik za tehnologiju tvrdi da Facebook prikuplja sve vaše podatke, čak i one koje niste objavili. Facebookov glasogovornik opovrgnuo je sve optužbe.
Vidi originalni članak

Nije tajna da je Facebook pohlepan kada se radi o vašim podacima. Uzet će sve što može i prodati oglašivačima. 

Krajem prošle godine šuškalo se da Facebook može prikupiti čak i vaše podatke koje niste objavili na Facebooku, nego ste ih samo utipkali i potom izbrisali. Príomh Ó hÚigínn, irski savjetnik za tehnologiju, proveo je istragu i tvrdi da je to istina. 

Facebook je toksičan po prirodi i dizati uzbunu oko njihovih groznih pravila vezanih za privatnost korisnika je beskorisno, znam to. Ali, prozivat ću Facebook kada se tako slobodno koriste mojim podacima, rekao je. 

Prema njegovim tvrdnjama, Facebook je ubacio kod u pretraživačima koji vraća metapodatke svaki put kada utipkate neki komentar, status ili privatnu poruku te ih automatski šalje Facebookovim serverima, prenosi Information Age

Facebook oštro negira navedene optužbe. 

Mi ne pohranjujemo sadržaj koji utipkate i odlučite ne objaviti. Detektiramo prisutnost unesenog sadržaja kako bi mogli predložiti osobe prigodne za označavanje na vašoj objavi, ali ne pohranjujemo neobjavljeni sadržaj, izjavio je Facebookov glasogovornik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare