To je to što me zanima!

Iz svemira se noću vide samo najosvjetljeniji gradovi Zemlje

Međunarodna svemirska postaje koja kruži oko planete Zemlje na visini od 350 kilometara otkrila je fascinantan prikaz gradova i država tijekom noći iz svemira
Vidi originalni članak

Iz svemira se najbolje vide gradovi koji su najviše osvijetljeni, a posebno je briljantno prikazana delta Nila i glavni grad Egipta Kairo, otkrile su fotografije NASA-inog astronauta i fotografa Douga Wheelocka. Manji gradovi i mjesta oko Nila zbog guste vegetacije teže se vide iz svemira tijekom dana, ali noću postaju jasno vidljivi. Dok je iznad većeg dijela sjeveroistočne Afrike nebo čisto, plavo-sivi oblaci pokrivaju nebo iznad Sredozemnog mora i Sinaja.

U udaljenosti se na nekim fotografijama može vidjeti Aurora Borealis, a jasno se vide i London i Pariz. Talijanska čizma također se dobro vidi, dok je Hrvatska slabije osvijetljena.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Spejs 22.11.2010.

    Iskreno, ne znam ni zašto su uopće spominjali Hrvatsku! Kada pogledam fascinantnu deltu Nila ništa drugo mi ne pada na pamet...

  • Igraine7 19.11.2010.

    I treći odozada po uspješnosti.

  • Igraine7 19.11.2010.

    Znači prvo će posjetit London, Pariz, New York itd. metropole. Mi smo samo mala zemlja na brdovitom Balkanu, glasovita po mitu i korupciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare