To je to što me zanima!

Feelsgood u hrvatsko-slovenski Juicefast ulaže 500.000 eura

Tih 500.000 eura ili gotovo 3,8 milijuna kuna Juicefastu će pomoći unaprijediti proizvodnju visokokvalitetnih sokova za post od voća i povrća te zdravih obroka, ali i njihovu dostupnost što većem broju potrošača
Vidi originalni članak

Fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood, sklopio je u investiciji vrijednoj 500.000 eura ugovor o ulaganju u novoosnovani hrvatsko-slovenski foodtech startup Juicefast, specijaliziran za tehnološki naprednu proizvodnju prirodnih detoksikacijskih sokova i zdravih obroka.

Tih 500.000 eura ili gotovo 3,8 milijuna kuna Juicefastu će pomoći unaprijediti proizvodnju visokokvalitetnih sokova za post od voća i povrća te zdravih obroka, ali i njihovu dostupnost što većem broju potrošača.

Suosnivači Juicefasta su braća David i Marko Dravinec koji su svoja dva već postojeća, zasebna poslovna poduhvata, (Detox.hr i pilot projekt Zdravi obroci) uz pomoć Feelsgooda spojili u novu tvrtku registriranu u Sloveniji.

Juicefast voće i povrće pretvara u zdrave obroke i sokove procesom obrade visokim hidrostatskim tlakom. Tako se, kako se navodi, za razliku od klasične pasterizacije čuva okus, boju, teksturu, enzime i nutrijente u najvećoj mogućoj mjeri.

Direktor Juicefasta David Dravinec istaknuo je kako se mu je želja da s njihovim proizvodima te edukacijom pomognu ljudima da se riješe sve izraženijeg problema pretilosti.

"Istovremeno, podupiremo lokalna obiteljska gospodarstva od kojih nabavljamo većinu sirovina, a u konačnici brinemo o prirodi kompostiranjem nusprodukata proizvodnje“, tvrdi Dravinec.

Osnovna misija fonda Feelsgood, navodi se u priopćenju, upravo je ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu zadovoljavajući barem neki od globalnih ciljeva UN-a za održivi razvoj. Fond je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj, a i sav investicijski kapital od otprilike 30 milijuna eura nalazi se našoj zemlji.

Ukupna nedavna investicijska runda u Juicefast iznosila je 750.000 eura, pri čemu je Feelsgood kao vodeći investitor izdvojio spomenuti iznos od pola milijuna eura. Iznos od 250.000 eura investirao je Sandro Mur.

Feelsgood raspolaže s 30 milijuna eura investicijskog kapitala te osigurava isključivo kapital za rast. najveći pojedinačni investitor u Feelsgood je Europski investicijski fond.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare