To je to što me zanima!

Fejs se ispričao zbog pregleda godine: Nismo htjeli buditi bol

Algoritam koji je kreirao takozvane preglede godine, naravno, nije znao razdvojiti vesele događaje od tužnih, pa su korisnike čekala i sjećanja koja su izazivala bol
Vidi originalni članak

Čelnici Facebooka uputili su ispriku svim korisnicima te društvene mreže koje je takozvani pregled godine uznemirio ili im nanio bol. 

Naime, kada su se upuštali u projekt, djelatnici Facebooka nisu uzeli sve mogućnosti u obzir, pa su tako u preglede godine ljudima ulazile i slike pokojnih članova obitelji i prijatelja, bivše ljubavi, traumatične situacije poput gubitka radnog mjesta...

Tako američki mediji ističu primjer web dizajnera Erica Meyera, kojem je algoritam te društvene mreže u pregled godine uvrstio i slike pokojne kćeri Rebecce, koja je umrla od posljedica raka mozga na šesti rođendan u lipnju.

- Danas nisam tražio tugu, ali čini se da me svejedno našla zahvaljujući dizajnerima i programerima Facebooka - napisao je između ostalog Meyer, kojeg je dočekala slika voljenog djeteta uz poruku "Evo kako ti je izgledala godina".

Istaknimo, algoritam te društvene mreže je u pregled godine ubacivao objave koje su izazIvale najveću interakciju, a korisnici su naknadno imali mogućnost odlučiti žele li 'preglede godine' sami prepraviti i objaviti na svojim zidovima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mihaela1000 29.12.2014.

    Hah, sami ste si krivi kad sve stavljate na fejs

  • biciklistica 28.12.2014.

    na fejsu ljudi sve otkrivaju.....ja ne vidim zašto????možeš nešto i za sebe zadržati

  • Kastelanin34 28.12.2014.

    Na fb buden svega dnevno po ure,i to da bacin oko na novosti,pokoja igrica ili malo dopisivanja sa obitelji u inozemstvu ili s prijateljima koji mi nisu blizu.Za sve drugo je fb cista glupost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare