To je to što me zanima!

Fijasko Samsunga u Indiji: Z1 na Tizenu prodaje se jako loše

Iako su u korejskom gigantu smatrali da će niska cijena Samsunga Z1 od 5700 rupija (600 kuna) impresionirati kupce i natjerati ih na kupnju, to se nije dogodilo
Vidi originalni članak

Prvi Samsungov mobitel na Tizenu Z1, operativnom sustavu koji je u velikoj mjeri njihov vlastiti proizvod, u Indiji je doživio pravi fijasko. Iako su u korejskom gigantu smatrali da će njegova niska cijena od 5700 rupija (600 kuna) impresionirati kupce i natjerati ih na kupnju, to se ipak nije dogodilo. 

Umjesto oduševljenja, Samsung Z1 našao se na meti kritika zbog nedostatka aplikacija i loše kamere, ali i činjenice da se po toj cijeni mogu kupiti Android telefoni sličnih pa čak i nešto boljih specifikacija.

Iako točne brojke nisu poznate, Reuters piše da prodaja ide vrlo slabo i citira analitičare koji su složni u ocjeni da će za uspjeh smartphonea s Tizenom biti potrebno puno više od povoljne cijene. 

Na indijskom tržištu prisutno je više od 280 brendova smartphonea, a čelnu poziciju u prodaji drži Samsung dok je na drugom mjestu indijski Micromax Informatics. Samsungovi telefoni na kojima je Android u Indiji se prodaju dobro no konkurentski Tizen očito još nije spreman za tržišnu utakmicu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • vajra 25.01.2015.

    U zemlji gdje za 600 kuna zivis mjesec dana kao bubreg u loju prodavat uredaj za isto toliko je cista nepromisljenost.. samsung je poceo srljati, kinezi dolaze.... prognoziram mu stabilnost u mobilnoj industriji jos max 5 mj.

  • baky126 24.01.2015.

    za 600 kn nabavis bolji mob od toga samsunga. previše koštaju malo nude

  • dinkman 24.01.2015.

    Kad sljakeri zaraduju od 0.50 do max 1.20€ brutto na sat

Komentiraj...
Vidi sve komentare