To je to što me zanima!

Robotiku ima u malom prstu, Filip ide na svjetsko prvenstvo

Na natjecanju robotičara iz cijele zemlje u subotu je bilo oko stotinu djece. Filip Kuzminski (12) bio je najbolji. Krajem lipnja putuje na svjetsko prvenstvo u Meksiko
Vidi originalni članak

Kad još malo odraste, za njega će se vjerojatno boriti škole i tvrtke iz Austrije ili Njemačke, rekao je mentor Filipa Kuzminskog (12) iz Prve osnovne škole Varaždin.

U subotu je postao pobjednik četvrtog kruga Hrvatske lige robotičara na kojoj je nastupilo 39 ekipa iz cijele zemlje. Bio je najbolji među 100 natjecatelja. Filip je prošle godine pokazao interes za robotiku. Bavio se zrakoplovnim modelarstvom.

- Vježbam i učim programiranje svaki tjedan po nekoliko sati - rekao je Filip. Njegov je robot bez naknadnog navođenja prošao poligon na natjecanju.

- Takve robote možemo koristiti u požarima. Oni mogu ući u kuću u plamenu, naći i spasiti žrtvu, pa nema potrebe da svoj život riskiraju vatrogasci – objasnio je dječak. Krajem lipnja otputovat će na Svjetsko prvenstvo robotičara u Meksiko. Na natjecanje se plasirao zbog izvrsnih rezultata u Sloveniji i Austriji.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • tzrururi 29.05.2012.

    ima za robote nema za šišanje

  • IvicaHrlić 29.05.2012.

    Več su Ameri kupili

  • metallica45 28.05.2012.

    tu san i ja bia sa svojim robotom na senzor pokreta npr. ako stavite nogu ispred od će krenut u natrag i isto tako ako stavimo nogu na ljevu stranu robot ide na desnu i tako isto sa desne na ljevu stranu

Komentiraj...
Vidi sve komentare