To je to što me zanima!

Fizičari izračunali: Batmanov let bio bi čisto samoubojstvo

Studenti ubijaju snove: U svom radu, studenti su rekli kako bi Vitez tame mogao letjeti uz pomoć svog plašta, no da bi slijetanje za njega najvjerojatnije bilo kobno
Vidi originalni članak

Skupina studenata sa sveučilišta u Leicesteru izračunala je kako bi Batmanov let iznad zgrada Gothama vjerojatno završio njegovom smrću, a ne hrabrim bijegom ili savladavanjem zlikovaca. 

Kako bi izveo svoju vratolomiju, trebao bi mu puno veći plašt, ili bi morao investirati u sustav kojim će usporiti brzinu pada. Prema njihovim izračunima, Vitez tame bi let završio udarcem u pod čija snaga bi bila jednaka naletu automobila pri 80 km/h.

Studenti završne godine predlažu padobran kao metodu usporavanja, no to bi očito narušilo Batmanov stil, a i s praktične strane mu ne bi sjeo, jer bi morao taj padobran i spremiti. 

Istina, u svom radu navode kako nisu u obzir uzeli kut pod kojim Batman jedri što bi mu moglo pomoći u slijetanju, no u svakom slučaju usporavanje bi mu bilo ključno, prenosi Wired.

Rad studenata možete proučiti ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • pješak 11.07.2012.

    A kako kojot genijalac preživi kad svako malo padne u neku provaliju duboku kilometar!?

  • DANNYBOY_1 11.07.2012.

    ...ti "znanstvenici" sigurno nisu još fukali kad se bave imaginarnostripovskim zaključcima...valjda su kao geakovi iz "Teorije velikog praska"...

  • Hrvat123 11.07.2012.

    Stvarno sam retardiran pa to ne bih znao da oni nisu to proučili :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare