To je to što me zanima!

Ford testira auto koji koči u opasnosti i skreće umjesto vas

Sustav "gleda" do 200 metara ispred auta pomoću tri radara, više ultrazvučnih senzora i kamere koji su ugrađeni u vozilo, kako bi vidio prijeti li neka opasnost
Vidi originalni članak

Ford u Njemačkoj testira posebni Focus opremljen sustavom koji preuzima nadzor nad upravljačem kad zapazi opasnost, prenosi BBC. U Fordu kažu kako sustav prvo upozorava vozača, a ako ne dođe do njegove reakcije, sustav reagira umjesto njega.

Sustav "gleda" do 200 metara ispred auta pomoću tri radara, više ultrazvučnih senzora i kamere koji su ugrađeni u vozilo. U unutrašnjosti se nalazi ekran na kojemu se pokazuje znak upozorenja i čuje se zvuk, a ako vozač ni tada ne reagira, sustav će zakočiti, potražiti slobodan prostor na cesti i skrenuti kako bi se izbjegla nesreća.

U Fordu kažu kako je potrebno još testova sustava te kako nisu spremni objaviti datum predstavljanja.

Pametniji policijski automobili iz Forda bolje štite policajce

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Rudolf I belong to Jesus 16.10.2013.

    Ford je manga. :) Ford mi je bio oduvijek drag, ali odkada su izbaci novu Fiestu i Focusa definitivno mi broj 1 zauvijek :) Napravili su toliko dobar posao s novom Fiestom i Focusom da teško da će sami sebe nadvisiti, oba modela su predivna, ali Fiesta jednostavno obara s nogu... to je Space Shuttle, a ne auto. :D Samo da barem imaju malo više sreće u WRC-u... Šteta što Thierry Neuville nije uspio osvojiti naslov svjetskog prvaka, mada realno gledajući to je bilo nemoguće prije početka relija u Francuskoj, teoretske šanse su bile, ali ništa od toga... :( Budemo vidjeli što će biti 2014.

  • robert borić 10.10.2013.

    ipak ja kupim auto da ga vozim a ne da me vozi

  • robert borić 10.10.2013.

    pa kako se vozi ovaj će stalno da skreće,to da bi funkcioniralo morali bi svi na svijetu voziti u milimetar po propisima

Komentiraj...
Vidi sve komentare