To je to što me zanima!

FOTO Iz dubine svemira snimili nevjerojatne fotografije Zemlje

Kineska tehnološka tvrtka Insta360 nedavno je predstavila fotografije plavog planeta koje oduzimaju dah u dubokom mraku svemira, a koje su snimile njezine dvije kamere pričvršćene na satelite koji kruže oko Zemlje
Vidi originalni članak

Nevjerojatne fotografije snimila je prva kamera ikad poslana u svemir koja snima 360 stupnjeva oko sebe u razlučivosti kakve dosada nismo imali prilike vidjeti.

Kineska tehnološka tvrtka Insta360 nedavno je predstavila fotografije plavog planeta koje oduzimaju dah u dubokom mraku svemira, a koje su snimile njezine dvije kamere pričvršćene na satelite koji kruže oko Zemlje, javlja NY Post

NEOBIČAN SUSRET Goldie Hawn: 'Imala sam susret sa svemirskim životom. Dirali su moje lice, bilo je baš moćno...'

Satelite s ovim kamerama lansirali su u svemir u siječnju, a prethodno su izveli tisuće testova, oponašajući ekstremne uvjete u svemiru, objavili su iz tvrtke. Morali su osigurati da tehnologija može izdržati i ekstremnu vrućinu i hladnoću jer se očekivalo da će sateliti proći između temperatura od -70 °C do 50 °C, ovisno o lokaciji.

Inženjeri su također testirali jesu li kamere otporne na zračenje i vibracije, od čega će potonje biti najvažnije tijekom lansiranja.

- Projekt se temelji na napornom radu, ali i na malo sreće - navode iz tvrtke Insta360.

IZGUBILI KONTAKT NAKON 10 MINUTA VIDEO SpaceX-ov Starship je uspješno poletio: 'Veliki uspjeh, iako se i ova raketa razletjela'

- Svemir može biti nepredvidiv, a nema rezervnog hardvera ili softvera ako kamera naiđe na probleme. Srećom, obje kamere i njihovi senzori još uvijek rade u potpunosti i pružaju nevjerojatan pogled na svemir - dodali su.

Sateliti koji nose kamere oko planeta svakih 90 minuta radit će dvije godine i programirani su da nakon toga napuste Zemljinu orbitu, tijekom čega će biti spaljeni u svemir.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • HerojTito4 05.12.2023.

    daj svi znamo da je zemlja ravna a i da svemir ne postoji kao ni takva kamera ni google ni slika

  • 539 05.12.2023.

    Mislio sam da se može bolje nacrtati!

  • Čobo 01.12.2023.

    Bolje da ste rekli: Nerealne fotografije

Komentiraj...
Vidi sve komentare