To je to što me zanima!

Foxconn je pod povećalom, opet povisili plaće radnicima

Uvjeti rada u Foxconnu došli su u pitanje nakon niza samoubojstava mladih radnika 2010. godine, a lani u lipnju trojica radnika poginula su u tvornici na zapadu Kine
Vidi originalni članak

Tvrtka Foxconn, jedan od glavnih proizvođača Appleovih iPada i iPhonea, povisila je plaće kineskim radnicima za 16 do 25 posto. Kompaniji koju istražuju zbog postupanja prema radnicima, ovo je treće povećanje plaća od 2010. godine. Plaće radnicima u Kini povisili su na 290 dolara mjesečno, a moći će još rasti prođe li radnik osnove testove stručnosti. 

Iz kompanije kažu da je plaća već bila puno veća od minimuma koji propisuju lokalne vlasti. Navode da će radnicima nuditi još mogućnosti za napredovanje i poboljšavati tehnologiju. 

Uvjeti rada u Foxconnu došli su u pitanje nakon niza samoubojstava mladih radnika 2010. godine, a lani u lipnju trojica radnika poginula su u tvornici na zapadu Kine. Prošlog mjeseca New York Times objavio je istraživanje o uvjetima rada u tvornici. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Lord_Blackadder 19.02.2012.

    ...meni su napravili dobru matičnu ploču koja je prdnula nakon 6 godina...

  • 19.02.2012.

    moderno robovlasnistvo.

  • PaxtonFettel 17.02.2012.

    Zasto novine samo napisu da ispadne da rade samo za apple? to da ljudi vise blate apple kao da su samo oni krivi? oni proizvode i djelove za ps3, xbox, wii, kindle itd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare