To je to što me zanima!

Gadgete ćemo moći koristiti i tijekom letova iznad Europe

Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost odlučila je dozvoliti gadgete na letu. Britanci bi i prije Božića mogli donijeti odluku kojom se u avionima smiju koristiti gadgeti
Vidi originalni članak

Poruka "Molimo vas ugasite vaše elektroničke uređaje i pripremite se za slijetanje" je konačno stvar prošlosti. Putnici će konačno moći koristiti svoje čitače knjiga, tablete i prijenosne igrače konzole bez skrivanja u avionima, piše The Guardian

Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost (EASA) dozvolila je korištenje elektroničkih uređaja u avionima prilikom slijetanja i polijetanja, a smjernice kako i koji uređaji će se moći koristiti objavit će krajem studenog na svojim službenim web stranicama.

- Ovo je velik korak u slobodi korištenja osobnih elektroničkih uređaja u avionima bez ugrožavanja sigurnosti - kazao je Patrick Ky iz EASA-e.

Veći uređaji poput prijenosnih računala još će se morati spremati u ručnu prtljagu, dok će se mobitele i tablete moći normalno koristiti ako je uključen zrakoplovni način rada (flight mode).

- EASA je krovna europska organizacija za sigurnost zračnog prometa i njezina odluka će se primjenjivati u svim zemljama članicama EU. To znači da će vrijediti i za hrvatske zračne prijevoznike - kazali su iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo ostavit će avio kompanijama da individualno odluče hoće li ili ne koristiti elektroniku na letovima.

- Morat ćemo pričekati i vidjeti koje su točno smjernice, ali postoji mogućnost da će britanske kompanije moći koristiti elektronske uređaje i prije Božića - kazali su iz Britanske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ratkapa 16.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • _l_ 15.11.2013.

    ova slika mi liči na uvodnu scenu iz nekog filma, u kojem su gadgeti sporedna stvar

Komentiraj...
Vidi sve komentare