To je to što me zanima!

Galaxy A7 prvi je Samsungov telefon koji je dobio tri kamere

Samsung je kamerama od 24 i 5 megapiksela odlučio dodati i treću, od 8 megapiksela koja će biti zadužena za širokokutno snimanje. Novi telefon srednjeg ranga u prodaju kreće ove jeseni
Vidi originalni članak

Mantru 'više je bolje' odlučili su slijediti i u Samsungu, koji je u srijedu izbacio još jedan novi telefon. Radi se o novoj verziji modela Galaxy A7, telefona koji pripada srednjem rangu, ali je dobio trostruki sustav kamera na stražnjoj strani. 

To je u skladu s nedavnim najavama iz Samsunga da će neke od top značajki stizati prvo na jeftinije telefone. Trostruka kamera koja bi trebala stići i na sljedeći Galaxy S10 Plus tako je stigla prvo na A7. 

Glavnu zadaću kod fotografiranja imaju senzori od 24 i 5 megapiksela, gdje je potonji dubinski senzor za Live Focus fotografije, odnosno omogućuje fotografije sa zamućenom pozadinom. Leća od 24 megapiksela (f/1,7) trebala bi omogućiti i bolje fotografiranje pri slabom svjetlu, jer će spajati četiri piksela u jedan. Treća kamera na poleđini telefona je senzor od 8 megapiksela, a on je zadužen za širokokutne fotografije od 120 stupnjeva. 

S prednje strane nalazi se još jedan senzor od 24 megapiksela kojem pomaže i bljeskalica. 

Što se ostalih karakteristika tiče, A7 dolazi sa 6-inčnim Super AMOLED zaslonom FHD+ rezolucije (1080x2220), a odlična je stvar što su u Samsungu odlučili izbjeći 'zub' na vrhu ekrana. 

Tu je i osamjezgreni procesor na 2,2 GHz, 4/64 GB memorije te baterija od 3300 mAh. Kako se doznaje, A7 u hrvatske trgovine stiže početkom listopada i to po cijeni od 2599 kuna. U prvom valu će biti dostupan u crnoj, plavoj i zlatnoj boji, a tek kasnije stiže ružičasta varijanta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tomo100brt 22.09.2018.

    Ovo je glupost, a ne tri kamere. Sve se ovo može sa jednom kamerom jer niti jedna od dodatne dvije kamere ne služi za poboljšanje slika ili za zumiranje. Nećeš ti, kamera za širi kut slike i kamera za dubinu. Jedino što je ovdje dobro je senzor glavne kamere koji bi trebao davati bolje slike u mrčini. Ovako sa tri kamere samo privlače kupce.

  • sony55 22.09.2018.

    Nema zaobljeni rub, Edge zaslon koji je podložan oštećenjima. To mi se sviđa :)

  • Jedan_dečko 21.09.2018.

    Eno srbi cekaju u redovima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare