To je to što me zanima!

Galaxy Note 5 i S6 Edge Plus spremni za bitku s Appleom

Samsung će u New Yorku otkriti nove telefone, a očekuje se da će uz hardverska i druga poboljšanja stići brzo u prodaju kako bi se borili s novim Appleovim hitom
Vidi originalni članak

Nakon što su na proljeće predstavili Galaxy S6, Samsung će u četvrtak u New Yorku otkriti svoje nove ovogodišnje zvijezde od kojih imaju jednako velika očekivanja. Galaxy Note 5 i zakrivljeni Galaxy S6 Edge Plus telefoni su koje bi najvjerojatnije trebali vidjeti, iako naravno korejski div to nije potvrdio. 

Samsung

No, proteklih su dana procurili mnogi detalji o telefonima pa i njihove fotografije koje su se privremeno našle na službenim stranicama. 

Potaknuti uspjehom zakrivljenog S6, u Samsungu su očito uvidjeli da bi i veći zakrivljeni telefon mogao izazvati jednako velik interes kupaca, a za očekivati je da će oba telefona prilično brzo u prodaju. 

Iako je bilo govora da bi Note 5 mogao imati 4K ekran, sve ukazuje na to da će telefon imati 5,7-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 2560x1440 piksela, isto kao i prethodnik. 

Što se procesora tiče, i Note 5 bi trebao imati Samsungov 64-bitni Exynos 7422 procesor s 4 GB RAM-a. Osnovna memorija bit će na 32 GB, a navodi detalji sugeriraju i da neće biti microSD utora, što će razočarati mnoge i natjerati ih da se odluče na skuplju verziju s većim kapacitetom (64 ili 128 GB). 

Baterija bi također trebala biti nešto manja, 3000 u odnosu na 3220 mAh, ali za vidjeti je tek kako će to utjecati na performanse. Kao i Galaxy serija, baterija bi se trebala puniti i bežično.  Očekuju se i nadogradnje kamera koje bi trebale snimati fotografije od 16 i 5 megapiksela. 

Cijelu Samsungovu prezentaciju novih uređaja moći ćete pratiti na Samsungovu YouTube kanalu. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • LORISFIUME 18.08.2015.

    Ostajem vjeran IPHONE-u

  • Ivana Bojanić 13.08.2015.

    ne znam kako vama, ali meni je novi s6 edge + prelijep, puno napredniji od bilo kojeg danas dostupnog moba. Mislim da nitko nema razloga kupiti iphone pored ovako prelijepog moba! Iako mislim da Samsung jos uvijek ne radi dovoljno po pitanju uklanjanja smeca iz androida, tako da prva stvar koja se mora napraviti kad se kupi njihov uredjaj jest pogasiti tisucu i jednu nepotrebnu funkciju da bi mob radio kako spada! To mi nikad nece bit jasno, da to jedna tako velika kompanija, ili ne moze razujeti, ili ne moze rijesiti jer nije sposobna! iOSu i iphoneu kao takvom jedino zbog toga dajem prednost nad svim ostalim androidima, ali kako god bilo danas predstavljeni modeli izgledaju impresivno!

  • iPsy 13.08.2015.

    bez SD utora? hahahha jesu oni normalni? a procesori i aplikacije i dev aplikacije koje većina ne zna skinut da pojedu cijeli Ram? a gdje će SVE ostalo ić? Na kameru da spremim?

Komentiraj...
Vidi sve komentare