Obavijesti

Tech

Komentari 24

Galaxy Note 5 i S6 Edge Plus spremni za bitku s Appleom

Galaxy Note 5 i S6 Edge Plus spremni za bitku s Appleom
1

Samsung će u New Yorku otkriti nove telefone, a očekuje se da će uz hardverska i druga poboljšanja stići brzo u prodaju kako bi se borili s novim Appleovim hitom

VIDEO

Nakon što su na proljeće predstavili Galaxy S6, Samsung će u četvrtak u New Yorku otkriti svoje nove ovogodišnje zvijezde od kojih imaju jednako velika očekivanja. Galaxy Note 5 i zakrivljeni Galaxy S6 Edge Plus telefoni su koje bi najvjerojatnije trebali vidjeti, iako naravno korejski div to nije potvrdio. 

Samsung

No, proteklih su dana procurili mnogi detalji o telefonima pa i njihove fotografije koje su se privremeno našle na službenim stranicama. 

Potaknuti uspjehom zakrivljenog S6, u Samsungu su očito uvidjeli da bi i veći zakrivljeni telefon mogao izazvati jednako velik interes kupaca, a za očekivati je da će oba telefona prilično brzo u prodaju. 

Iako je bilo govora da bi Note 5 mogao imati 4K ekran, sve ukazuje na to da će telefon imati 5,7-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 2560x1440 piksela, isto kao i prethodnik. 

Što se procesora tiče, i Note 5 bi trebao imati Samsungov 64-bitni Exynos 7422 procesor s 4 GB RAM-a. Osnovna memorija bit će na 32 GB, a navodi detalji sugeriraju i da neće biti microSD utora, što će razočarati mnoge i natjerati ih da se odluče na skuplju verziju s većim kapacitetom (64 ili 128 GB). 

Baterija bi također trebala biti nešto manja, 3000 u odnosu na 3220 mAh, ali za vidjeti je tek kako će to utjecati na performanse. Kao i Galaxy serija, baterija bi se trebala puniti i bežično.  Očekuju se i nadogradnje kamera koje bi trebale snimati fotografije od 16 i 5 megapiksela. 

Cijelu Samsungovu prezentaciju novih uređaja moći ćete pratiti na Samsungovu YouTube kanalu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

VIDEO Ovo je prvi svjetski sustav za presađivanje glave: 'To je nekad bilo nezamislivo...'
ROBOT SVE ODRAĐUJE

VIDEO Ovo je prvi svjetski sustav za presađivanje glave: 'To je nekad bilo nezamislivo...'

Prvi svjetski 'sustav za presađivanje glave' je predstavljen javnosti s nadom da će početi s radom u roku od osam godina

VIDEO HAC ima novu aplikaciju za vozače LiveTrafficHR: Uživo javlja gdje su kolone, sudari...
TAMAN UOČI LJETNIH GUŽVI

VIDEO HAC ima novu aplikaciju za vozače LiveTrafficHR: Uživo javlja gdje su kolone, sudari...

Prilikom razvoja aplikacije nije im bio cilj natjecati se s Googleom već stvoriti novu aplikaciju u kojoj će vozači brže i bolje uživo moći pratiti stanje na svim hrvatskim autocestama. Novosti se ažuriraju u pet sekundi
Nvidia se 'valja u lovi':  AI je nova 'industrijska revolucija', a tu su postali pravi gospodari
REKORDNA ZARADA

Nvidia se 'valja u lovi': AI je nova 'industrijska revolucija', a tu su postali pravi gospodari

U prvom tromjesečju Nvidijine poslovne godine 2024/2025., prihod je bio gotovo četiri puta veći nego u istom razdoblju 2023/2024., poskočivši na 26 milijardi dolara.