To je to što me zanima!

Gaming laptop ne može biti ultra tanak? Nvidia se ne slaže

Novi dizajnerski pristup omogućit će izradu moćnih gaming laptopa koji izgledaju kao elegantna ultrabook računala, a Nvidia je na Computexu prikazala jedan od prvih takvih modela
Vidi originalni članak

Moćni prijenosnici za gaming dosad su uglavnom bili veliki i debeli kako bi u njih stale moćne grafičke kartice, ali Nvidia je u utorak na Computexu najavila tehnologiju koja to sve mijenja.

Radi se o Max-Q rješenju, odnosno dizajnerskom pristupu koji će omogućiti tanka, lagana i tiha računala s performansama pravih gaming strojeva. Zahvaljujući tome, uspjeli su srezati potrošnju GTX 1080 grafičke kartice za pola i omogućili da se ugradi u ultrabookove. Tako bi novi gaming prijenosnici mogli biti još snažniji, a tanki i do 18 milimetara. Takva grafička kartica koja troši upola manje struje nudit će oko 90 posto performansi u novom tankom dizajnu. No, Nvidia će sa svakim proizvođačem surađivati na dizajnu hlađenja i akustike, kako bi dobili još učinkovitiji stroj. 

Jedan od prvih prijenosnika s novom tehnologijom je Asus Zephyrus. Ovaj stroj sa GTX 1080 grafičkom karticom i 120 Hz G-Sync monitrom proizvodi samo 39 dBA buke, a direktor Nvidije Jensen Huang tijekom prezentacije je rekao kako je taj prijenosnik oko 60 posto snažniji od PlayStationa 4 Pro.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • crotenkista 08.06.2017.

    Admine. Šta spavate na poslu? Toliko ima vijesti od video igrama, a kod vas ova stara vijest.

  • dopizdilomi 30.05.2017.

    Ja sam se dao nagovoriti na Alienware. Skupo, teško, imaga ali vrijedi svaki euro.

  • blackeagle 30.05.2017.

    Pitanje je kak će to raditi... Imam jedan rog laptop i mogu reći srednja žalost, koštal 1000€, a kvaliteta je bolja bila na k52j seriji, koja je koštala oko 2500... pojedine tipke su znale zablokirati, 2 tipke "miša" ispod touchpada su spojene s touchpadom ko na jeftinim hpovima i kad oćeš stisnuti lijevi ili desni klit preko te 2 tipke, strelica miša ti odleti nekud u pm... Eh da i nakon godinu i pol počne sa screen bleedingom, isto problem kojeg nije bilo na k52j...

Komentiraj...
Vidi sve komentare