Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Gaming laptop ne može biti ultra tanak? Nvidia se ne slaže

Novi dizajnerski pristup omogućit će izradu moćnih gaming laptopa koji izgledaju kao elegantna ultrabook računala, a Nvidia je na Computexu prikazala jedan od prvih takvih modela

Foto: Asus
7 komentara

Moćni prijenosnici za gaming dosad su uglavnom bili veliki i debeli kako bi u njih stale moćne grafičke kartice, ali Nvidia je u utorak na Computexu najavila tehnologiju koja to sve mijenja.

Radi se o Max-Q rješenju, odnosno dizajnerskom pristupu koji će omogućiti tanka, lagana i tiha računala s performansama pravih gaming strojeva. Zahvaljujući tome, uspjeli su srezati potrošnju GTX 1080 grafičke kartice za pola i omogućili da se ugradi u ultrabookove. Tako bi novi gaming prijenosnici mogli biti još snažniji, a tanki i do 18 milimetara. Takva grafička kartica koja troši upola manje struje nudit će oko 90 posto performansi u novom tankom dizajnu. No, Nvidia će sa svakim proizvođačem surađivati na dizajnu hlađenja i akustike, kako bi dobili još učinkovitiji stroj. 

Jedan od prvih prijenosnika s novom tehnologijom je Asus Zephyrus. Ovaj stroj sa GTX 1080 grafičkom karticom i 120 Hz G-Sync monitrom proizvodi samo 39 dBA buke, a direktor Nvidije Jensen Huang tijekom prezentacije je rekao kako je taj prijenosnik oko 60 posto snažniji od PlayStationa 4 Pro.

Nvidia co-founder and CEO Jensen Huang attends an event during the annual Computex computer exhibition in Taipei | Autor: TYRONE SIU Foto: TYRONE SIU

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message