To je to što me zanima!

Gates želi da Norveška uloži dio bogatstva u Afriku i Aziju

Norveška je jedna od najbogatijih zemalja svijeta i možete si priuštiti da odvojite dio novca i pomognete ljudima na drugim mjestima, rekao je Bill Gates u Oslu
Vidi originalni članak

Filantrop i suosnivač Microsofta Bill Gates pozvao je Norvešku da uloži dio svog bogatstva u neke od najsiromašnijih zemalja svijeta, a u svom prijedlogu dobio je i podršku premijerke Erne Solberg. Gates i njegova supruga vode zakladu tešku 37 milijardi dolara, a Norvežanima su poručili da dio 800 milijardi teškog naftnog fonda ulože u infrastrukturu subsaharske Afrike te u Aziju ili da kupe udjele u manjim kompanijama koje rješavaju probleme poljoprivrede i medicine.

- Norveška je jedna od najbogatijih zemalja svijeta i možete si priuštiti da odvojite dio novca i pomognete ljudima na drugim mjestima - rekao je Gates u Oslu. 

Norveška je u procesu analize fonda, što uključuje i investicijsku strategiju, piše Reuters, koji dodaje da su kritičari poručili kako je fond postao prevelik. 

- Dio naše platforme je da bi naftni fond trebao ulagati u tržišta u razvoju - rekla je premijerka nakon susreta s Gatesom. Dodaje da će osigurati da fond dobije mogućnost ulaganja u tvrtke i možda i u infrastrukturu tih zemalja. Misli kako povrat uloženog može biti jednak kao i u razvijenim zemljama. 

Najveći fond bogatstva na svijetu trebao bi ovog desetljeća doći do bilijun dolara, a rastao je zahvaljujući višku od zarade na nafti. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • VrloPametan 17.11.2013.

    Taj Gates ima prste u poljoprivredi i medicini, pa želi da oni počnu pomagat, da njemu napune džepove. Pogledajte si kakve ima veze s Monsantom, povezana je s poljoprivredom, a kaj se tiće medicine negdje sam pročitao da ima neke veze sa sidom ili tako nešto..

  • zahira45 17.11.2013.

    A koji im je interes? Ne vjerujem baš u poklone.

  • strmi007 17.11.2013.

    Skandinavci najbogatiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare