To je to što me zanima!

Genijalni koncept: Okrenite te pedale i očistite malo zraka

Bicikl koji će vam očistiti zrak. To bi mogla biti stvarnost ako zaživi ideja tajlandskih inovatora. Predstavili su prototip bicikla koji među ručkama ima filtre
Vidi originalni članak

Bicikl koji će vam očistiti zrak. To bi mogla biti stvarnost ako zaživi ideja tajlandskih dizajnera Lightfog Creative.

Predstavili su prototip bicikla koji među ručkama ima filtre. Čim vozač nagazi na pedalu, filtri hvataju prašinu i zagađeni zrak, čiste ga te ga očišćenog ispuštaju prema biciklistu, a finog zraka ima dovoljno i za ljude koji se eventualno nađu iza vozača bicikla.

- Ideja je da okretanje pedala proizvodi čisti zrak, no bicikl ima i mali motor na baterije, pa zrak može čistiti i kad bicikl samo stoji. Želimo da naš bicikl bude najekološkije vozilo - rekli su inovatori koji su za svoj koncept dobili nekoliko međunarodnih inovatorskih nagrada. Nadaju se da će uskoro pronaći ulagača koji će njihove nade pretvoriti u stvarnost.


Idi na 24sata

Komentari 29

  • strmi007 16.12.2013.

    Ništa od toga u HRV

  • SWEET CHILD 15.12.2013.

    Vrhunska ideja, podržavam, nadam se da će jedan dan zaživit globalno!

  • freedom4all 15.12.2013.

    Ma divan,krasan,ekološki prihvatljiv itd. itd. koncept...kod nas,čak i da nekim čudom zaživi projekt,nema šanse da uspije ...MI da se vozimo biciklom na posao ??..pa nema šanse...da možemo išli bi i na WC autom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare