To je to što me zanima!

Gledajte i uživajte u prekrasnoj polarnoj svjetlosti iz svemira

Astronaut Scott Kelly koji je na jednogodišnjoj misiji na Međunarodnoj svemirskoj postaji ovog vikenda snimio je spektakularan prizor polarne svjetlosti
Vidi originalni članak

Svemir je fascinantno mjesto koje nas oduševljava i ostavlja bez daha samo kroz fotografije koje nam stižu s raznih teleskopa koje smo postavili u orbitu, a astronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji imaju najbolje karte u toj predstavi te u svakom trenutku mogu uživati u pogledu na brojne spektakularne prizore.

Jedno od takvih svemirskih čuda snimio je ovog vikenda i astronaut Scott Kelly. Na svom Twitteru je uz fotografiju objavio i 10 sekundi dug video polarne svjetlosti iznad koje su prolazili brzinom od 27.400 km/h. No, ovo nije običan prizor kakve smo navikli gledati. Uz spektakularno pretapanje zelene i ljubičaste svjetlosti vidimo i trenutak u kojem se ta svjetlost spaja sa izlaskom Sunca.

Kelly je uz kratki opis videa stavio i oznaku 141. dana u svemiru. S ruskim kozmonautom Mihailom Kornienkom na postaji će boraviti godinu dana. Cilj ovog 342 dana dugog eksperimenta je istražiti kako dulji boravak u svemiru utječe na ljudsko tijelo u svrhu planiranja budućih interplanetarnih misija, a posebno one na Mars.

Scott Kelly/Twitter

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Gordana Firšt 17.08.2015.

    Put putuju oko svijeta, svašta vide putem leta. Krasna boja iz svemira i njihove duše dira, ali eto broje slatko svaki dan što prošo glatko. Još će malo se strpjeti da na zemlju čovjek sleti . U rukasaku uspomene, sve videom zarobljene. I naše će oko krasti, jer nas putnik bojam časti.

  • napoleonov sin 17.08.2015.

    suuuper

  • gnjus 17.08.2015.

    Bilo bi dobro da se svima ispričate jel niste objavili rezultate nagradne igre ni nijednu sliku , a nagradu ste vjerojatno zapili ....sram vas bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare