To je to što me zanima!

Godinu dana nakon Jobsove smrti dovršili su njegovu jahtu

Moram nastaviti s gradnjom broda. Prekinem li, to će biti priznanje da ću uskoro umrijeti rekao je Jobs u svojoj knjizi. Jahta Venus dovršena je godinu dana kasnije
Vidi originalni članak

Steve Jobs godinama je radio na dizajnu svoje vlastite jahte, a sada je godinu dana nakon njegove smrti napokon i završena. Slike jahte Venus objavio je nizozemski blog One More Thing. 

Jedan od glavnih dizajnera Appleovih dućana radio je s Jobsom na brodu kako bi ugradili goleme prozore duž trupa, piše Daily Mail.  

Brodom dugim gotovo 80 metara upravlja se s mosta koji je opremljen nizom iMac računala s 27-inčnim ekranima. 

Brod ima golemu terasu s jacuzzijem, vlastiti gliser, a trup je od aluminija. Jobsova obitelj poklonila je svim radnicima iPod shuffle te pismo zahvale. 

Nije poznato što će Jobsova obitelj napraviti s brodom na kojem je Appleov šef radio s poznatim dizajnerom Philippeom Starckom. U svojoj biografiji pred kraj života otkrio je kako je bio opsjednut gradnjom broda. 

- Znam da je moguće da će Laurene ostati s poludovršenim brodom. No moram nastaviti dalje. Prekinem li, to će biti priznanje da ću uskoro umrijeti - rekao je u biografiji Waltera Isaacsona.

Jahtu je gradilo nizozemsko brodogradilište  Koninklijke De Vries, no nije poznato kada će na svoju prvu plovidbu. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Lena07 30.10.2012.

    Mislim da bi bilo puno zanimljivije vidjeti unutrašnjost ove jahte. Inače sam pobornik minimalističkog stila u svemu pa mi se tako i izgled jahte sviđa.

  • Angie5555 29.10.2012.

    baš mi nije lijepa. Ja takvu jahtu ne sigurno htjela. Baš je ružna, ali svatko ima svoj ukus, eh?

  • ripley31 29.10.2012.

    ajde bar imaju sta dovrsavat..

Komentiraj...
Vidi sve komentare