To je to što me zanima!

Google i Levi's rade pametnu jaknu koja priča s mobitelima

Još neimenovani komad odjeće će izaći u sklopu Levi's Commuter linije proizvoda za bicikliste, a radit će se o traper jakni opremljenoj s gomilom senzora koji će komunicirati s mobilnim uređajima
Vidi originalni članak

Levi's i Google su ovih dana otkrili kako je njihov projekt Jacquard priveden kraju te uskoro kreću u masovnu proizvodnju prve pametne jakne na svijetu.

Još neimenovani komad odjeće će izaći u sklopu Levi's Commuter linije proizvoda za bicikliste, a radit će se o traper jakni opremljenoj s gomilom senzora koja će moći komunicirati s pametnim telefonom.

Paul Dillinger, čovjek s dva desetljeća iskustva u modnoj industriji i potpredsjednik produktne inovacije za Levi Strauss je ovom prilikom izjavio kako se radi o pravoj prekretnici u Internet of Things (IoT) industriji koja "ima potencijala iz temelja promijeniti odnos između ljudi i odjeće".

Jacquard jakna je izrađena od tzv. "pametne tkanine" koja na površini njenih rukava sačinjava brojna interaktivna područja pomoću kojih će korisnici na još neobjašnjen način komunicirati sa svojim mobitelima, dok će notifikacije primati na jednom od dva rukava ovog inteligentnog komada odjeće.

Više pročitajte na IGN Adria.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kristian27 02.10.2016.

    Glupooooooooooooost

  • montello 26.09.2016.

    hahaha glupost

  • Rasplodni bik 26.09.2016.

    Cool.

Komentiraj...
Vidi sve komentare