To je to što me zanima!

Google pokrenuo zakladu za borbu protiv dezinformiranja oko cjepiva protiv koronavirusa

'Cilj 'Otvorene zaklade za borbu protiv dezinformacija oko cjepiva za covid-19' je podrška medijima u provjeravanju činjenica o cjepivima', objavila je ta Googleova inicijativa u objavi na službenom blogu
Vidi originalni članak

Inicijativa Google vijesti u utorak je pokrenula globalnu zakladu za borbu protiv dezinformiranja oko cjepiva za covid-19, vrijednu do tri milijuna dolara.

- Cilj „Otvorene zaklade za borbu protiv dezinformacija oko cjepiva za covid-19“ je podrška medijima u provjeravanju činjenica o cjepivima - objavila je ta Googleova inicijativa u objavi na službenom blogu

- Iako je infodemija covida-19 po prirodi bila svjetska, dezinformiranje je bilo ciljano na specifične populacije - dodaje se. 

- Dio postojećih istraživanja pokazuje i da se publika koja nalijeće na dezinformacije ne poklapa uvijek s onom koja želi da informacije budu provjerene, pa će zaklada financirati i projekte kojima je cilj proširiti publiku onih koji žele provjeru informacija - stoji u objavi, a prenosi agencija Reuters. 

Prijavljene projekte recenzirat će 14-člani žiri s predstavnicima akademske zajednice, medija, medicinskog i neprofitnog sektora, kao i predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije. 
 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • purger821 14.01.2021.

    Vidim po ovim komentarima da je školstvo i inteligencija propalo na dno dna kod nas ‼️🤦🏻‍♂️

  • NikolaTesla 13.01.2021.

    Man, ovi čak osnivaju službenu zakladu za ŠIRENJE dezinformacija, a ne borbu protiv njih. Fcken neoliberalni fašizam i to otvoreni. Sad vam već idu "ucjepljivati" i mišljenje o tome. Previše..daleko previše..

  • NEUNIŠTIVI erickblack IMUN NA ARMINE 12.01.2021.

    Onda ste vi mediji nadrapali 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare