To je to što me zanima!

Ima utor za slušalice: Stigao je Pixel, smartphone iz Googlea

Google je na današnjoj konferenciji predstavio svoj dugoočekivani pametni telefon - Pixel, zvučnik Google Home, set za virtualnu stvarnost DayDream i još nekoliko gadgeta
Vidi originalni članak

Google je danas na konferenciji predstavio svoj prvi pravi pametni telefon - Pixel. Također, Google je predstavio i svoj dugoočekivani pametni zvučnik Google Home, set za virtualnu stvarnost DayDream, novi Chromcast i još nekoliko gadgeta.

Nova linija pametnih telefona Pixel bi, prema postojećim informacijama, trebao postati standard za sve Androide. Pixel na tržište izlazi s posljednjom verzijom operativnog sustava Nougat, neće imati nikakve dodatne softvere koje proizvođači Android telefona obično ugrađuju na uređaje, a Google će navodno Pixel prodavati otključanog, za oko 600 dolara.

Pixel dolazi u dvije dimenzije 5 inča i 5.5 inča. Uređaj je izrađen od unibody aluminijskoj kućišta i poliranog stakla. Na prednjoj strani se nalazi HD AMOLED zaslon, dok se ispod ‘haube’ nalazi Qualcomm Snapdragon 2x procesor s četiri jezgre na 1.6GHz, 4GB RAM-a, čitač otisaka prstiju, 32 ili 128GB interne memorije, USB Type-C i za razliku od Appleovog iPhonea 7 — 3.5 mm jack za slušalice. Google se hvali kako je najbolja stvar kod Pixela kamera te kažu da je 'najbolja kamera na mobitelu ikada'.

Pixel ima i vrlo dobro riješen video te dolazi s predinstaliranim softverom za stabilizaciju videa koje prema, promotivnom videu, izgleda prilično dobro. Za sve Pixel korisnike, Google je ponudio i beskonačno prostora za sve slike u full rezoluciji te video snimke u 4K koje možete pohraniti na Google Cloud.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • iPhonchek 05.10.2016.

    ...nije vodotporan, nema stereo zvucnike...600 dollara, hahaha, znaci za 150tak dolara vbise dobijes najbolji telefon na svijetu danas....a da...600 dolara je zbog utora za slusalice a?? hahaha....ovaj kako je dosao na scenu tako ce kroz par mjeseci nestati

  • ILR 04.10.2016.

    Ocekujem brzu reakciju i odgovor Hrvatskog mobilnog diva zvanog....nemamo ni za gace a ne industriju mobitela

  • BLURRYFACE 04.10.2016.

    To mora biti je*eno usklađen uređaj. Sviđa mi se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare