To je to što me zanima!

Google pustio zastrašujućeg robota na šetnju kroz divljinu

Humanoidni robot Atlas sada može šetati i kroz prirodu, a ovako testiraju kako se snalazi na novom terenu. Još neće odlutati sam jer mu treba kabel za struju
Vidi originalni članak

Američka kompanija Boston Dynamics, koju je kupio Google, ne otkriva stalno sve projekte na kojima rade, ali kad pokažu svoja nova postignuća redovito se sjetimo Terminatora i mogućnosti da roboti pokore ljudsku rasu.

Nakon što su pokazali kako njihov nadograđeni robotski pas sada zna i sam otvarati vrata, uslijedila je snimka humanoidnog Atlasa koji šeće kroz šumu. Snimkom su htjeli pokazati kako testiraju njegove mogućnosti i izvan laboratorijskih uvjeta, a glavni izazov mu je održavati stabilnost na nepoznatom terenu. Još smo sigurni da neće sam odlutati u šumu jer je kabelom povezan s napajanjem, ali znanstvenici rade i na verziji koja bi imala ugrađene baterije.

Snimka pokazuje i da robot šumom korača prilično nespretno, ali Marc Raibert iz Boston Dynamicsa objasnio je na Fab Lab konferenciji kako će raditi  na tome da Atlas bude spretan i da šumom korača sigurno kao i ljudi.

Kroz predavanje je rekao kako je njihov fokus na ravnoteži i dinamici  te da njihovi roboti funkcioniraju poput ljudi i životinja koji se brzo kreću kako bi ostali stabilni u iznenadnim situacijama.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Spider_1 15.11.2017.

    Boston Dinamics radi zastrasujuce stvari, ali srecom ta tehnologija je preskupa i danas....jaftiniji je ljudski zivot.

  • chaz michael michaels 20.08.2015.

    Google is Skynet

  • Intimidator 18.08.2015.

    Google = Skynet

Komentiraj...
Vidi sve komentare