To je to što me zanima!

Google svaki dan mora skinuti dva milijuna piratskih linkova

Samo prošlog mjeseca Google je dobio 65 milijuna zahtjeva od 5609 vlasnika autorskih prava, odnosno svake minute 1500 zahtjeva za skidanje raznih linkova
Vidi originalni članak

Kao najveća internetska tražilica, Google je suočen sa pravom poplavom vlasnika autorskih prava da uklone veze prema piratskom sadržaju. Trenutno obrađuju čak dva milijuna linkova na piratske stranice svakog dana, što je 100 posto više nego prošle godine, prenosi TorrentFreak. Samo prošlog mjeseca Google je dobio 65 milijuna zahtjeva od 5609 vlasnika autorskih prava, odnosno 1500 po minuti. 

Najviše zahtjeva dobili su od tvrtki Degban, BPI i RIAA. Velik postotak linkova povezuje se na piratski sadržaj, no ovdje je i ogromna količina duplih ili nepravilno linkanih sadržaja, a neki vode i na sustave u vlasništvu samih kompanija koje su nositelji prava. 

Udruženja poput MPAA i RIAA u SAD-u su već prije od Googlea tražili da pojača borbu protiv piratskog sadržaja, na što su oni odgovorili promjenom algoritma koji je spustio rang tih stranica, prenosi TNW.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sir Alan B'Stard 07.04.2016.

    no worry, google nije jedina tražilica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare