To je to što me zanima!

Googleov novi telefon izradit će 3D kartu svijeta oko sebe

Ovakav sustav omogućio bi ljudima s poteškoćama u vidu da preko telefona primaju upute kamo god da idu, bez obzira jesu li tamo bili. Igre bi mogle biti još zabavnije
Vidi originalni članak

Google je predstavio prototip smartphonea koji korisnicima omogućuje da stvore 3D kartu prostora u kojemu se nalaze, prenosi BBC.

Uređaj, koji je Googleova jedinica za naprednu tehnologiju i projekte ATAP razvila u sklopu Projekta Tango, ima senzore koji mu omogućuju da svake sekunde napravi 250.000 trodimenzionalnih mjerenja te u stvarnom vremenu ažurira svoj položaj. Koristi se kamerom za praćenje pokreta te senzorom dubine koji je ugrađen u njegovu poleđinu. Kada korisnik pomiče uređaj, senzori će prepoznati kako je uređaj usmjeren i znati što je ispred njih da bi izradili 3D kartu svog okruženja. 

U Googleu tvrde da bi se ovaj sustav između ostalog mogao iskoristiti za mapiranje interijera, video-igre i kao pomoć slabovidnima u kretanju u nepoznatim prostorima. Google je ponudio 200 prototipa developerima kako bi razvili aplikacije za uređaj, a isporučit će ih do 14. ožujka. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MAX 2010 21.02.2014.

    ¸uskoro na tržištu mobitel umjesto partnera, popravlja auto, zarađuje umjesto vlasnika i održava mrtvace u hibernaciji........ko to more platit ? Divota od "života" ! ! !

  • necu zvaku hocu kusur 21.02.2014.

    Genijalan izum ukoliko ce raditi u potpunom mraku! Koliko puta sam doslovno bauljao po zidovima do supe jer se neka budala sjetila maznuti sijalicu.. Slijepe da ne spominjem..

  • nopliz, nopliz 21.02.2014.

    vau, genijalno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare