To je to što me zanima!

Googleov sljezov kolačić: Novi Android 6 bit će Marshmallow

Među raznim desertima sa slovom M, Google se odlučio za sljezove kolačiće, a u nastavku možete vidjeti i neke od noviteta koje nam donosi Android Marshmallow
Vidi originalni članak

I dok mnogi korisnici Androida još čekaju da im na telefone stigne Lollipop, koji se nalazi na nešto više od 18 posto uređaja, iz Googlea su potvrdili po kojoj će slastici sljedeća verzija operativnog sustava dobiti ime.

Android 6 (M) tako će nositi oznaku Marshmallow, odnosno sljezov kolačić, objavili su na Developers Blogu, a na uređaje bi mogao početi stizati krajem ove godine. 

Inače, trenutni podaci pokazuju kako je dominantna verzija Androida 4.4 (KitKat), koja se nalazi na 39,3 posto uređaja, dok je Jelly Bean sa svojim verzijama na 33,6 posto uređaja. 

Google je već ranije najavio koje će novitete donijeti Android M, a Samsung ih je odlično prikazao u infografici. Među njima su dozvole za razne aplikacije i funkcije kojima će imati pristup, novi prikaz praćenja korištenja memorije, otiskom prsta moći ćemo obaviti puno više autorizacija, automatski backup, bolji režim štednje baterije...

Samsung

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Hrvat123 19.08.2015.

    Hoce li se on nalaziti i na Samsung S5?

  • najindustrijalizovanija 18.08.2015.

    Lollipop je loš. Na samsung note mi automatski smanjuje glasnoću poziva tako da ih imam mnogo propuštenih.

  • AndjelkoGotal 18.08.2015.

    Izgleda dobro, ali ipak nije za neku ozbiljnu upotrebu! Microsoft ima boljih rješenja! Bitna je veza uređaja sa stvarima u kućanstvu! Kako upravljati Perilicom, frižiderom, štednjakom na daljinu preko wifi uređaja! Pa imate već i robote za čišćenje kuće. Google mora još puno raditi. Da ne pričam o elektronici u automobilima!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare