To je to što me zanima!

Googleova Siri zove se Majel, po glumici iz Zvjezdanih staza

Google radi na razvoju svoje virtualne pomoćnice koja će nositi ime Majel, po glumici koja je dala glas većini brodskih računala u serijalu Zvjezdane staze.
Vidi originalni članak

Megapopularnost iPhoneove virtualne pomoćnice Siri nagnala je i Google, Appleova glavnog suparnika, da poradi na svojoj verziji, prenosi WebProNews. Ona se zasad navodno razvija pod kodnim imenom Majel, po Majel Barrett-Roddenberry, pokojnoj američkoj glumici koja je dala glas većini brodskih računala u slavnom znanstveno-fantastičnom serijalu Zvjezdane staze.

– U Zvjezdanim stazama ne troše puno vremena na tipkanje, samo se obrate svojim računalima, a računala im odgovore – rekao je još prije godinu dana Mike Cohen, menadžer Googleova odjela za glasovnu tehnologiju.

Tada je Google kupio tvrtku Phonetic Arts koja se bavi sintezom glasa i koja će im svakako pomoći u razvoju ove nove funkcije. U međuvremenu su za mobilne telefone predstavili neke funkcije poput prepoznavanja glasa i mogućnosti davanja glasovnih naredbi, no sada imaju mnogo teži zadatak – stvoriti funkciju koja na te naredbe može i odgovoriti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Slon 17.12.2011.

    Meni je najveci problem što su sve te aplikacije na engleskom. Ok još za glasovne naredbe ali veliku primjenu takvog nečeg vidim u diktiranju poruka (SMS, mail i.sl.) Bojim se da će to kod nas biti neprimjenjivo osim ako svi postanemo amerikanci

  • blek stena 15.12.2011.

    Hoće li Majel moći pričati i proste viceve?

  • blek stena 15.12.2011.

    Ja čekam teleport da se maknem iz ove žabokrečine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare