To je to što me zanima!

Googleove 'tenisice sa stavom' prigovarat će ako samo sjedite

Ne, Google ne ulazi u svijet obuće, već su ove tenisice napravili kako bi prikazali korištenje tehnologije u marketingu. Tenisica ima računalo i niz senzora iz mobitela
Vidi originalni članak

Nakon pametnih naočala, iz Googleove tvornice gadgeta stižu tenisice koje pričaju. No, ne radi se o tenisicama kojima Google ulazi u svijet obuće, već njima promoviraju svoj inovacijski program za oglašivače Art, Copy and Code. Tehnološka kompanija uzela je Adidas tenisice i 'hakirala' ih, odnosno opremila računalom sa zvučnikom, akcelerometrom, žiroskopom i senzorom pritiska. Dok se krećete, tenisica vam se može obratiti i reagirati na vaše pokrete. 

- Tenisica koja priča je eksperiment kojim pokazujemo kako raznim povezanim predmetima na internetu danas možemo ispričati priče - kaže Aman Govil za ABC News.

Tenisica se preko Bluetootha spaja na telefon te može informacije o vašem kretanju poslati na telefon ili na zvučnik koji je na vrhu jezika. Ideja iza ovoga je da se napravi još jedan gadget, sličan sve većem broju fitness gadgeta, koji bi vas motivirao da se još više krećete. Na SXSW konferenciji prezentirali su kako se ova tehnologija može primijeniti u marketinške svrhe. Tako se obuću može programirati da ima svoj karakter, odnosno da bude bahata dok ne počnete vježbati. Druga primjena mogla bi biti i kod poznatih sportaša, poput Serene Williams koja bi na svoje društvene mreže mogla odmah slati podatke o svojim pokretima tijekom meča. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • baky126 13.03.2013.

    jos da mi i patike prigovaraju ma bjež :))

  • manU_1 12.03.2013.

    Kakva nam je drzava i koliko pješačim,mislim da bi mi ove patike same pobjegle negdje ''vani'' :)

  • Son of Man 12.03.2013.

    Ovo ce kroz razvoj pomoci najvise invalidima. U mozgu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare