To je to što me zanima!

H&M za bolju budućnost mode

Nitko ne bi trebao birati između onog što izgleda dobro i onog što čini dobro. H&M donosi prave promjene i nudi više alternativnih mogućnosti svojim kupcima diljem svijeta kako bi bio uzor industriji
Vidi originalni članak

Promjene su započele u proizvodnim poljima gdje je smanjena uporaba kemikalija i to sve većim organskim uzgojem. Širok raspon različitih organskih materijala uvijek je dostupan u trgovinama,  a jednom godišnje u trgovine dolazi Conscious Exclusive kolekcija koja je u potpunosti napravljena od održivih materijala te dokazuje da moda i  održivost idu rame uz rame.

U proizvodnji postoje stroga pravila i standardi, koji se kontinuirano poboljšavaju i jamče sigurnost, dobre radne uvjete i pravednu plaću u cilju poboljšanja životnih uvjeta zaposlenika u tekstilnoj industriji.

I zadnje, ali ne i najmanje važno- globalnom inicijativom prikupljanja odjeće H&M sprječava da odjeća ne završi u otpadu. Neželjena i iznošena odjeća završava u otpadu. No, resursi našeg planeta nisu beskonačni. Recikliranjem, svatko može pomoći očuvanju prirodnih resursa i doprinijeti misiji zatvaranja ekološkog kruga. To znači da nova odjeća može biti izrađena od stare. Ne podcjenjujte svoju staru odjeću, već joj podarite drugi život – donesite svoju staru, neželjenu odjeću u H&M i tako ćete joj podariti novi život. Nije važno kojeg je branda i u kakvom je stanju.

Od 18.-24. travnja je World Recycle Week, i H&M ima cilj prikupiti 1000 tona starog tekstila diljem svijeta. Svatko tko podržava ovu inicijativu i donese vrećicu svog starog tekstila dobit će 2 kupona s 15% popusta na novi omiljeni artikl.

U modi ne postoje pravila – osim jednog: RECIKLIRAJTE SVOJU ODJEĆU.

Idi na 24sata