To je to što me zanima!

Hasta la vista: Windows Vista odlazi u ropotarnicu povijesti

Omražena Vista od 11. travnja više neće dobivati ni kritična sigurnosna ažuriranja iz Microsofta čime ovaj sustav odlazi u povijest. Danas se nalazi na 0,78 posto svih računala
Vidi originalni članak

Kad je Microsoft najavljivao gašenje korisničke podrške za Windowse XP, korisnici popularnog sustava toliko su se pobunili da je Microsoft to nekoliko puta odgađao. Windowse Vistu gotovo sigurno neće dočekati ovakva reakcija. Microsoft je najavio kako ovaj, ne baš popularni, sustav od 11. travnja više neće imati korisničku podršku s novim sigurnosnim ažuriranjima. To znači da nakon 11. travnja korisnici više neće biti tako zaštićeni od sigurnosnih prijetnji, a najbolje rješenje je prelazak na noviji OS.

Softverski div Vistu je predstavio početkom 2007. godine, pet godina nakon XP-a, a ono što je brojne korisnike dočekalo bio je zahtjevan sustav koji je mučio i snažnija računala. Vista je ipak u odnosu na XP donijela brojne dobre promjene, poput bogatijeg grafičkog sučelja (Aero), sigurnosnih kontrola, tabova u Exploreru... Iako su je nadmašile razne verzije Windowsa, Vista se i danas drži na 0,78 posto svih računala. 

Foto

Idi na 24sata

Komentari 79

  • FPS95 17.03.2017.

    Ma ako čovjek koristi računalo samo za surfanje, uglavnom sve osim igranja AAA iako čak i to može proći u većini slučajeva najbolje se prebaciti na Linux, updateaš ga kad hoćeš a komp se može i koristiti dok se updatea

  • Stručnjak za sve 16.03.2017.

    Sta ste dosadni sa XP pa to nisu istine, bia je odlican al pregazilo ga je vrime, sad ste vi kao pametni jer se drzite XPa kao pijan plota.

  • audi 2.0 15.03.2017.

    Win Vista mi je bio najdrazi O.S. na racunalima. Prelijepo sucelje i nikad nikakvih problema nisam imao. Sada sam presao na win10 (original, radi posla) i mogu reci da je ok., ali sami manu je katastrofa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare