To je to što me zanima!

Hawking: Ako želimo preživjeti moramo pobjeći s ove planete

Moramo nastaviti istraživati svemir. Čovječanstvo neće preživjeti idućih 1000 godina ako ne pobjegnemo s našeg krhkog planeta, rekao je Stephen Hawking (71)
Vidi originalni članak

Stephen Hawking (71), jedan od najuglednijih fizičara na svijetu, opet je upozorio kako čovječanstvu prijeti izumiranje ako ne nađe način kako će preživjeti u svemiru. 

- Ako razumijete kako svemir 'radi', onda ga na neki način možete kontrolirati. Moramo nastaviti  istraživati svemir. Nećemo preživjeti idućih 1000 godina ako ne pobjegnemo s našeg krhkog planeta - rekao je Hawking tijekom predavanja u Cedar-Sinai Institutu u Los Angelesu gdje je proučavao utjecaj terapije matičnim stanicama na oboljele od Lou Gehrigove bolesti koja je i njega prikovala za kolica, javlja Los Angeles Times

Zanimljivo, ova Hawkingova izjava dolazi samo nekoliko dana nakon što je NASA-in proračun za planetarnu znanost ove godine 'skresan' za 300 milijuna dolara. Inače, riječ je o dijelu NASA-inog istraživanja koji bi mogao biti ključan za pronalazak planete koja bi mogla biti naseljiva alternativa Zemlji. No, proračun je smanjen nauštrb drugih projekata.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ruzana 14.04.2013.

    sto??? zar opet sve ispocetka!

  • LoVe_hOuSe 14.04.2013.

    Gdje god odemo i kad god Razmontirat cemo i taj drugi planet, Na kraju cemo zivjeti u Utopiji planeta koje ce medjusobno ratovat. Malo SF a ;D

  • Duro 13.04.2013.

    Ako uspijem skupit za novi fergazer na skuteru, uzmem gajbu Zuje i odem ja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare